På Gymnasiet HTX Lillebælt har de haft en god lang juleferie. De to elever fra 1.Y, Mie Lynggaard Prætorius og Valdemar Øllgaard Greholm fortæller om, hvordan det er at komme i gang igen.

Omkring to ugers ferie var lige sagen. Nu er det blevet hverdag igen for de to førsteårselever, Mie og Valdemar, som Fredericia AVISEN følger gennem deres skolegang.

Efter at have været inde hos sekretæren for at forsyne os med lidt varmt at drikke, satte vi os ned for at tale om skolen og det at være i gang igen.,

“Det var en stille og rolig første dag. Vi havde sexualundervisning for første gang på Gymnasiet og det var en lidt speciel oplevelse, men det var fint at lære noget om det emne også, og det er altid dejligt at komme herud igen,” siger Valdemar og bliver suppleret af Mie:

“Det bedste ved at være tilbage er at se ens klassekammerater. Vi har virkelig et godt fællesskab, og der er altid højt humør i timerne. Jeg har faktisk savnet at være i skole,” siger hun.

Både Mie og Valdemar har tidligere givet udtryk for, at de virkelig trives godt på Gymnasiet HTX Lillebælt, og én af tingene ved skolen savnede Valdemar i ferien.

“Nogle af tingene i undervisningen er lidt svære, så jeg savnede faktisk den faglige belønning ved at løse en opgave rigtigt i fysik og kemi,” fortæller han.

De to elevers Bioteknologilærer havde givet strenge ordre om, at ferien var lektiefri og man ikke skulle lave noget overhovedet. Til gengæld er der nu en hård start med afleveringer i kemi, bioteknologi, matematik og teknologi.

“Det er ikke fordi, det er så svært det hele, men det et virkelig tidskrævende. I kemi har vi en lærer, der forlanger meget, og så vil man gøre alt for at gøre sit bedste, når det er sådan,” siger Mie.

Kemi er noget, som Mie og Valdemar begge nævner er svært. De mener, at der er stor forskel på det, de lærte i Folkeskolen til det, de lærer og undervises i på Gymnasiet.

“Mange forbinder kemi med kun at være forsøg, men det er også meget teoretisk. Det er ikke bare lige til,” siger Mie inden Valdemar supplerer og siger følgende: “I Folkeskolen lavede man lidt forsøg og svarede på skemaer. Nu er der en masse teori, hvor man skal lave forsøgene på baggrund af det og efterfølgende lave en rapport.”

Tidligere har Mie og Valdemar fortalt, at karakterræs ikke er noget de mærkede i det første halve år, men det kommer til at ændre sig nu.

“Jeg kan mærke på mig selv, at det er noget, jeg er obs på. Vi får standpunktskarakterer til marts, og det er noget specielt, når man får det første gang. Det kan give en et boost, hvis det viser sig, at man er dygtig. Omvendt set kan det også give en noget at arbejde med,” forklarer Mie.

Apropos karakterræs, så fortæller Valdemar, at han har læst om en politiker, der sagde, at 13 var uopnåeligt på den gamle skala. Nu til dags er det ikke en speciel bedrift at få 12, da det er en del af hverdagen og derfor overvejer man fra politisk side at lave skalaen om.

Temaet omkring karakterer er også noget, der er oppe at vende, når snakken går i pauserne i skoletiden.

“Det er noget man taler om, hvis man nogen siger, at de vil læse medicin. Så tænker man “av, du skal have et højt snit så.”, siger Valdemar inden Mie indskyder, at det også er noget hun selv tænker over i forhold til hendes fremtidige studie.

Til sommer står der terminsprøver på programmet, men det er ikke noget, der fylder endnu.

“Men vi håber, at vi skal op i kommunikation/it til sommer, da vi så undgår en ekstra eksamen næste år,” slutter Mie.

Det var lidt mere om livet på HTX, næste gang har vi aftalt med Valdemar og Mie, at vi laver en lille film om livet på HTX. Så følg med.

https://www.billet.dk/dizzy-mizz-lizzy#tour
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer