Fredericia AVISEN besøgte Gymnasiet HTX Lillebælt, hvor vi talte med eleven, Valdemar Øllgaard Greholm, som her fortæller om, hvordan det er at gå på skolen.

I en serie sætter Fredericia AVISEN fokus på livet på Gymnasiet HTX Lillebælt. Det sker med fokus på Valdemar Øllgaard Greholm og Mie Lynggaard Prætorius fra 1.Y. De to elever, der begge er 16 år, vil komme med beretninger om livet på HTX.

I første omgang starter vi med en præsentation af Valdemar, der bor i Strib og tager turen over bæltet for at komme i skole.

Læs også

Fredericia AVISEN har været forbi i de indbydende rammer på HTX, hvor vi lagde ud med at spørge Valdemar om, hvorfor han valgte at starte der.

“Jeg forestiller mig mere, at det er sådanne nogle rammer her, der tiltaler mig. Det passer til mine interesser at gå her, da jeg er interesseret i eksempelvis marinebiologi og det, at der er andre, som interesserer sig indenfor samme felt som mig, er fedt,” siger Valdemar.

Starten på et nyt sted kan godt være svær, men for Valdemar har det udelukkende været positivt at starte på Gymnasiet, der ligger på Teknikervej 2 i Erritsø.

“Man starter i en grundforløbsklasse, og jeg synes det var gode klasser. I starten skulle man selvfølgelig bryde isen og komme ind i en omgangskreds, men det gik hurtigt. Jeg var faktisk lidt ked af, da vi blev delt op, da jeg ikke mere er i samme klasse som flere af mine venner. Jeg synes, at det har været udfordrende at starte her, og jeg har fået lidt en lammer i fritiden, da der er mange lektier, men det ville også være trist, hvis niveauet ikke var højere end Folkeskolen. Man ryger hurtigt i et sort hul, hvis man ikke følger med, så det er vigtigt man får læst til hver dag,” siger Valdemar.

Valdemar fortæller, at lektiemængden er høj, men hvor lang tid er det så han bruger op på det? Det spørgsmål stillede vi ham.

“Nogle dage kan det tage omkring fire timer, og andre dage en halv times tid. Det afhænger af hvilke fag det er, da jeg har nemt ved de sproglige fag og ikke skal bruge så lang tid på dem. Det er vigtigt for mig at læse godt op på kemi, bioteknologi, matematik og fysik. Jeg føler, at man er fortabt, hvis man ikke har forberedt sig til timerne i de fag,” siger Valdemar, der glæder sig over det faglige niveau:

“Hvis niveauet ikke rykkede sig, så var der ingen grund til at gå her. Vi kunne have lært alt fra Folkeskolen på et-to år føler jeg efter, at jeg er startet her.”

Hvor hårdt er det at gå her?

“En fra 2.G har sagt til mig, at han er glad for han ikke har fem A-fag, fordi han synes det er stressende nok med fire. Han laver mange afleveringer, så jeg tænker, at det bliver endnu hårdere til næste skoleår, men det er fedt, når det er noget man kan lide,” siger Valdemar.

Der er fire former for studenteruddannelser. Der er STX, HF, HHX og HTX, hvor Valdemar går, og Valdemar tror, at der er forskellige måder at være højt i hierarkiet på de forskellige steder.

“Her er det meget baseret på at være dygtig. Man er anerkendt, hvis man scorer 12-taller og er klog, og det synes jeg er fedt. Jeg er ikke selv til typer, der går meget op i mærkevarer, og dermed får prestige og er højt oppe, så HTX passer mig godt på det punkt, da det mest handler om faglighed,” forklarer Valdemar.

En af de ting, der er meget op i tiden er karakterræsset. Det er et pres Valdemar mærker allerede i 1.G.

“Jeg vil gerne arbejde indenfor psykiatrien, og det kræver et højt snit bare for at komme ind på kvote 2. Det er derfor stressende, at man har det i baghovedet. Træder man forkert bare én gang, så kan det være man “fucked”, siger Valdemar og kommer ind på, hvorfor han har interessen for feltet med psykiatrien og psyklogi:

“Verden er kedelig, hvis man ikke er lidt mærkelig. Psykologi gør det samme som psykiatrien. Det der tiltaler mig ved psykologi er, at have forståelse for hvorfor man gør som man gør, Især er jeg interesseret i unormal psyklogi, hvor jeg kommer til at tænke på amerikanske seriemordere fra film, hvor jeg synes det er fedt at se dem komme væk fra normen,” forklarer han.

Slutteligt spurgte vi Valdemar om, hvad han laver i sin fritid og til det svarede han:

“Jeg er sportsfisker, men jeg har ikke haft så meget tid til det på det seneste, da jeg har arbejdet og også har studiet at se til. Ellers har jeg brugt meget tid på at lave fiskeudstyr i valsetræ, og så går weekenderne ellers med fester og at se vennerne,” slutter Valdemar.

Om Gymnasiet HTX Lillebælt (fra deres hjemmeside):

Gymnasiet HTX Lillebælt er for dig, der ønsker en alsidig uddannelse med fokus på naturvidenskab og teknologi samt en hverdag fyldt med faglighed, kreativitet og nye bekendtskaber i et unikt studiemiljø.

På Gymnasiet HTX Lillebælt kan du tage en naturvidenskabelig, teknologisk studentereksamen. Vi har fokus på faglighed og engagerer os i den enkelte elev, så du bliver fortrolig med anvendelsen af forskellige arbejdsformer. Dertil kommer du ind i et spirende studiemiljø, hvor selvstændighed, samarbejde og nysgerrighed er i centrum.

Vi er et lille gymnasium med højt til loftet, hvilket både giver plads til fordybelse, sociale fællesskaber og en lang række af spændende aktiviteter. I august 2019 åbnede vi dørene til den nye HTX-bygning, hvori nye klasselokaler, kreative rum og fællesområder giver dig mulighed for at dyrke dine særinteresser og fordybe dig yderligere i dine projekter.

Teknisk Gymnasium

Naturvidenskaben og teknologien udvikler sig hastigt, og i takt med udviklingen opstår tekniske og miljømæssige samfundsproblemer, hvortil løsninger konstant søges. På Gymnasiet HTX Lillebælt arbejder vi derfor hovedsageligt projekt- og problemorienteret – fra idé til produkt tager vi fat i lokale såvel som globale problemstillinger i undervisningen. På den måde får du mulighed for at arbejde individuelt eller i grupper med et selvstændigt projekt, hvor den basale viden fra undervisningen anvendes til at løse forskellige problemstillinger i praksis.

På HTX handler det ikke kun om teknik og teknologi. Du får alle de fag, der kræves til en studentereksamen på et højt niveau. Du kommer til at beskæftige dig med kendte fag som dansk, matematik, engelsk, fysik og kemi, men også nye fag som f.eks. teknologi, teknikfag og studieretningsfag som bioteknologi, design og kommunikation/it.

Fremtidsmuligheder

Med en HTX-uddannelse får du en bred, naturvidenskabelig uddannelse, som giver dig mulighed for at starte på en videregående uddannelse. Du vil i løbet af de tre år opnå en større selvstændighed, som gør dig parat til eksempelvis at kunne studere på universitetet. HTX er adgangsgivende til en bred vifte af uddannelser. Uddannelsen åbner direkte op for de naturvidenskabelige videregående uddannelser, men udelukker samtidig ikke alle de andre muligheder.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/

Skriv et svar