Fredericia AVISEN har besøgt HTX i Erritsø, hvor vi har talt med eleven Mie Lynggaard Prætorius om, hvordan det er at gå på skolen.

I en serie sætter Fredericia AVISEN fokus på livet på Gymnasiet HTX Lillebælt. Det sker med fokus på Valdemar Øllgaard Greholm og Mie Lynggaard Prætorius fra 1.Y. De to elever, der begge er 16 år, vil komme med beretninger om livet på HTX.

Nu er vi kommet til præsentationen af Mie, der bor i Fredericia, og som vi lagde ud med at spørge hvorfor hun startede på HTX i sommer.

“Jeg tror, at Gymnasiet har mere fokus på det sociale end det faglige. Her er der også fokus på det sociale, men det er det faglige, der er i højsædet. Jeg elsker de naturfaglige fag, fordi jeg gerne vil være læge, så det er en god kombination med HTX. Jeg kan heller ikke se, hvor jeg ellers skulle få så en god klasse at være i,” siger Mie med et smil.

Mie har taget 10. klasse på en efterskole, og springet derfra og til HTX har været til at mærke.

“Man skal virkelig følge med for at forstå det, der bliver undervist i. Niveauet på efterskolen var slet ikke så højt som her, og jeg er blevet lidt overrasket over, hvor stor niveauforskellen er på både fra 10. klasse og Folkeskolen. Det er virkelig hårdt med alle de lektier,” siger Mie, der enkelte dage i ugen bruger omkring fire timer på lektier.

Mie vil gerne være læge, og dermed følger der en underbevidsthed om, at der skal præsteres fra start, da adgangskvoten for at komme ind på studiet er et karaktergennemsnit på omkring 11.

“Det er ret stressende, da man så bliver presset til det yderste, fordi det er mange ting man skal kunne for at få gode karakterer i alle fag. Det stresser en sygt, hvis man ikke kan finde ud af en bestemt ting, og så kommer man til at tænke på, at man skal have 10 eller 12 hver gang for at få det rette snit. Jeg er dog af den overbevisning, at det sagtens kan lade sig gøre med den rette indstilling,” siger Mie og kommer ind på, hvad det er, der tiltaler hende ved læge-faget:

“Jeg elsker at have med mennesker at gøre, og jeg kan godt lide, at de har det godt. Det gør en til et bedre menneske, at man hjælper nogen og sørger for de har det godt. Jeg kan godt lide mennesker, der ikke er helt normale, fordi man sagtens kan være anderledes, og derfor vil jeg gerne være noget indenfor psykiatrien.”

I forbindelse med det nye skoleår startede, var det samtidig startskuddet på en ny tid for Gymnasiet HTX Lillebælt, der indviede de nye flotte rammer, som de har fået. Netop det miljø er inspirerende at være en del af for Mie.

“Det er hyggeligt og moderne at gå her, fordi føler sig godt tilpas. Der er oaser, hvor man kan sætte sig ned og lave gruppearbejde og hygge sig i pauserne. Så synes jeg også det er fedt med citaterne på væggene,” forklarer hun.

Mie bruger rigtig meget tid på sit studie, men slutteligt spurgte vi hende, hvad hun bruger tiden på, udover HTX.

“Jeg arbejder i Imerco Home, og det går der noget tid med. Jeg danser på et hold, og så er jeg instruktør på tre hold, så jeg har vel ikke rigtig noget fritid udover det i hverdagen. Ellers hygger jeg mig selvfølgelig med veninderne og er til fester,” slutter Mie.

Om Gymnasiet HTX Lillebælt (fra deres hjemmeside):

Gymnasiet HTX Lillebælt er for dig, der ønsker en alsidig uddannelse med fokus på naturvidenskab og teknologi samt en hverdag fyldt med faglighed, kreativitet og nye bekendtskaber i et unikt studiemiljø.

På Gymnasiet HTX Lillebælt kan du tage en naturvidenskabelig, teknologisk studentereksamen. Vi har fokus på faglighed og engagerer os i den enkelte elev, så du bliver fortrolig med anvendelsen af forskellige arbejdsformer. Dertil kommer du ind i et spirende studiemiljø, hvor selvstændighed, samarbejde og nysgerrighed er i centrum.

Vi er et lille gymnasium med højt til loftet, hvilket både giver plads til fordybelse, sociale fællesskaber og en lang række af spændende aktiviteter. I august 2019 åbnede vi dørene til den nye HTX-bygning, hvori nye klasselokaler, kreative rum og fællesområder giver dig mulighed for at dyrke dine særinteresser og fordybe dig yderligere i dine projekter.

Teknisk Gymnasium

Naturvidenskaben og teknologien udvikler sig hastigt, og i takt med udviklingen opstår tekniske og miljømæssige samfundsproblemer, hvortil løsninger konstant søges. På Gymnasiet HTX Lillebælt arbejder vi derfor hovedsageligt projekt- og problemorienteret – fra idé til produkt tager vi fat i lokale såvel som globale problemstillinger i undervisningen. På den måde får du mulighed for at arbejde individuelt eller i grupper med et selvstændigt projekt, hvor den basale viden fra undervisningen anvendes til at løse forskellige problemstillinger i praksis.

På HTX handler det ikke kun om teknik og teknologi. Du får alle de fag, der kræves til en studentereksamen på et højt niveau. Du kommer til at beskæftige dig med kendte fag som dansk, matematik, engelsk, fysik og kemi, men også nye fag som f.eks. teknologi, teknikfag og studieretningsfag som bioteknologi, design og kommunikation/it.

Fremtidsmuligheder

Med en HTX-uddannelse får du en bred, naturvidenskabelig uddannelse, som giver dig mulighed for at starte på en videregående uddannelse. Du vil i løbet af de tre år opnå en større selvstændighed, som gør dig parat til eksempelvis at kunne studere på universitetet. HTX er adgangsgivende til en bred vifte af uddannelser. Uddannelsen åbner direkte op for de naturvidenskabelige videregående uddannelser, men udelukker samtidig ikke alle de andre muligheder.

https://www.billet.dk/queen-machine-i-fredericia#bio
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer