Den 3. januar satte jeg mig ind i toget på Fredericia Banegård med retningen mod Kastrup og Københavns Lufthavn. En sidste måned ligger forude, en måned der bliver fyldt med oplevelser, læring og et hårdt farvel med min hverdag i et halvt år.

Knapt havde julefreden fortaget sig inden jeg igen vendte snuden mod udlandet igen. Med en kontrakt der løber til udgangen af januar gav det sig selv, at jeg skulle afsted igen. Men det var ikke en træls tanke at skulle afsted, det var det komplet modsatte. Jeg glædede mig helt vildt til at komme tilbage og jeg glæder mig til de næste tre uger, inden jeg sætter mig i flyet mod Danmark igen.

Belgien har, som Danmark, indført rejserestriktioner og krav om negativ test ved indrejse. Dette gav en logistisk udfordring inden afrejse, for der skulle bookes tid tæt nok på afgang, men alligevel med tid til at få et svar. Men med et negativt svar allerede 20 timer senere var jeg klar med et coronapas til at rejse ind i Belgien igen.

Jeg bor hernede med 18 andre danskere, der alle er kommet cirka samme tid igen. Alene på søndagens fly var vi otte der skulle med, så allerede fra første færd var vi igen samlet. Og med det samme faldt vi ind i de gode og tætte relationer vi har fået over de seneste måneder.

Nu venter en måned mere i vores kollektiv, hvor hjemmearbejde fortsat er en del af hverdagen, restaurant og barbesøg må vi kigge længe efter. Men der er alligevel lidt mere åbent her, end der er i Danmark. Den hårde nedlukning i efteråret og frem mod jul har givet pote – og derfor er detailhandlen også åbnet igen.

Dette er blot en lille indledende status her fra de belgiske. Politisk er der ikke sket meget i denne uge, der har været stilhed før stormen. Portugal har overtaget det roterende formandskab for Rådet, hvilket betyder nye dagsordener og nye mærkesager. Det næste halve år kommer man i EU til i høj grad at tale om et socialt Europa, hvor de svageste bliver sat i centrum. Det er ikke en ny retning, men en retning der for mange har været anset som værende meget vigtig.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer