Business Fredericia var i går byen rundt for at møde byens handlende, restauratører og cafeejere sammen med Sydøstjyllands Politi. Her mødte man mange smil og glæde over genåbningen. Samtidig slog politiet og erhvervsorganisationen fast, at det ikke kun er cafeernes ansvar, at alt er efter bogen – de skaber rammerne, men gæsterne skal huske retningslinjerne.

Der er mange historiske datoer i forbindelse med Coronakrisen, datoer der melder sig ind i alles bevidsthed. Mange husker sikkert, hvad de lavede den 12. marts og hos restauratørerne husker man den 18. maj, hvor fase to af genåbningen gjorde det muligt at åbne igen med en række nye retningslinjer. Grundlæggende handler det om, at restaurationerne sætter rammerne, der overholder loven, men også gæsterne har pligt til at følge anvisninger og love, hvilket man havde en god samtale om på rundturen i går.

Lene Bach, Business Fredericia (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

“Vi mødte nogle glade mennesker, der har knoklet for at blive klar. Jeg fornemmer klart, at knofedtet er fundet frem, for alt skinner hos de fredericianske caféer og restaurantioner. Samtidig var det godt at have Sydøstjyllands Politi med rundt, da de kunne svare på mange af de spørgsmål, som vi har mødt fra vores medlemmer i forbindelse med genåbningen,” siger konsulent Lene Bach og fortsætter:

“Fredericia er en god, stærk og ambitiøs handelsby, og vi har de seneste måneder kæmpet for, at vores medlemmer kom og kommer så godt gennem sundhedskrisen som muligt. En stor del af vores levende by er også vores cafeliv, hvor alle ved, at Fredericia er blomstret de senere år. Men det betyder jo også flere folk i byen – hvilket er godt, men det er essentielt, at vi alle hjælper cafeerne og handelslivet med de gode retningslinjer, som myndighederne har sat for at vi begrænser smitten.” 

Hvad siger cafeerne til at være åbnet igen? 

“De mærker livet igen – og de får en stor del af deres identitet igen. Selvom mange fredericianere har bakket op ved at købe take away, virksomheder har støttet ved køb af gavekort og Fredericia Kommune har gjort alt for at handle lokale varer – eksempelvis påskefrokost til de ældste og varme hveder til de mindste, så er livet på en cafe og restaurant noget særligt, så det er livsbekræftende for dem at komme i gang igen.

Hos politiet roser man også fredericianerne, men opfordrer samtidig til at holde retningslinjerne. 

“Sydøstjyllands Politi er ekstra synlige i politikredsens byer i øjeblikket, hvor Danmark åbner mere og mere op. Det er vi, fordi det er vores opgave at sikre, at borgerne – også i takt med genåbningen – fortsat følger de retningslinjer, som myndighederne har fastsat for, at coronasmitten ikke spredes i vores samfund. Det er vores opfattelse, at det overordnet går godt i politikredsen, dermed også i Fredericia. Vores opfattelse er altså, at restaurationer, caféer mv., som senest har fået lov at genåbne, har åbnet forsvarligt og overordnet overholder de gældende retningslinjer,” fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi og slutter:

“Vi vil i den kommende tid fortsætte med at følge genåbningen af både storcentre, butikker, restaurationer, caféer mv. Vores opfordring til borgerne er i den forbindelse, at de kan hjælpe de genåbnede steder ved at være opmærksomme på retningslinjerne om at holde afstand, sikre god håndhygiejne mv. og generelt følge de skilte og anvisninger, de møder i butikkerne, restaurationerne med flere. Vi har alle et fælles ansvar for, at alt det, vi hidtil har vundet, ikke går tabt, ved at nogen slækker på de gældende retningslinjer.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer