“Det er den største dag i pubbens historie på lørdag”, så kort kan Peter Lindvig formulere sig, når det kommer til Champions League-finalen mellem Liverpool og Tottenham.

På lørdag er der finale i verdens største klubturnering og det store trofæ er det mest eftertragtede at smide i pokalskabet. Drejebogen til årets Champions League kunne næsten ikke skrives bedre, når man er indehaver af en engelsk pub. Der er to engelske hold i finalen og Peter Lindvigs fodboldhjerte banker for Liverpool.

“Jeg har været Liverpoolfan i over 50 år, ja siden jeg kunne huske, at der var noget, der hed fodbold. Jeg blev forelsket i de røde trøjer, de kom fra samme by som The Beatles. Det er både musik og fodbold, det er mit hjerteblod”, siger Peter.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at Peter elsker Liverpool, men det har ikke været lutter sejre og pokaler de sidste mange år. Så jeg tillader mig at spørge, hvor længe han har ventet på sådan en finale?

“Jeg har ventet på det her siden 2005, nej faktisk siden vi tabte finalen til Milan i 2007. Da vi ikke kunne vinde mesterskabet for første gang i 29 år, så vil en sejr på lørdag være et kæmpe plaster på såret. Det ville være en kæmpe triumf for klubben”, siger Peter.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Peters øjne lyser, når han fortæller om Liverpool, men hvordan er det så som pubejer at skulle huse en finale for det fodboldgaldepublikum på Den Engelske på lørdag?

“Det gør sådan set oplevelsen endnu større. Der var nogen, der spurgte mig, “hvad hvis du kan få en billet til finalen, hvor ville du helst være?”Der svarede jeg, at jeg ville helst være her. Det er ikke kun for Liverpodolfans på lørdag, jeg har dyb respekt for Tottenham som fodboldhold, jeg synes, at de spiller framragende fodbold. Det er jo to kanonhold, der skal mødes i finalen, og det er to engelske hold, som gør det hele endnu bedre”, siger Peter.

Det er svært at få Peter til at melde klart ud om, det bliver vinderøl til Liverpool og gravøl til Tottenham. Han væver nervøst rundt om sit svar, vi er ude i både håber og tror, men hans hjerte siger sejr.

Peter Lindvig serverer øl på Den Engelske. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Jeg er ikke meget for at tippe, når det kommer til fodbold, det er en finale og alt kan ske, men så lad os sige 2- 1 til Liverpool. Det skal være i ordinær spilletid, så kan jeg nyde sejren lidt længere”, smågriner Peter.

Den Engelske havde regnet med og håbet på, at der skulle være storskærm på Ryes Plads, men et stort gebyr slukkede ideen. Men det fra holder ikke pubben for at gøre klar indendøre i stedet.

Liverpool Carlsberg. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

“Vi flytter lidt om og laver så mange pladser som muligt, men det er vigtigt at folk kommer i god tid. Hvis man regner med en sidde- eller ståplads, så tror jeg ikke man skal komme senere end klokken 19.00. Der vil være flere konkurrencer i løbet af aftenen, man blandt andet kan vinde den eftertragtede limited, Liverpool Carlsberg”, siger Peter.

Aftenen sluttes af med livemusik efter sidste finalefløjt, Peter lyser atter op igen, smiler og siger: “Mon ikke, hvis Liverpool vinder, at vi skal synge en masse Liverpool sange og feste til den lyse morgen”

https://www.ibc.dk/hf-vuc/
https://www.ibc.dk/hf-vuc/