Ekstra: Pressemøde i Statsministeriet. Opdateres løbende.

“Coronaen har igen fået greb om vores samfund. Derfor kommer vi nationale tiltag,” indleder Mette Frederiksen.

“Danmark er blandt de lande, der er kommet godt igennem Coronaen. Vi har testet mange, og blandt dem, der tester flest. Men vi er godt på vej ind i et efterår og vinter, og dermed også en ny fase for COVID-19. Vi er ikke det samme som 11. marts, men vi vil undgå, at kommer derhen igen, så vi undgår en reel nedlukning af vores samfund. Vi har set en stigning i smitten, den har ikke været eksplosiv, men det går alligevel for stærkt,” siger Frederiksen.

“Vi er på et niveau i smittede, der er for højt. Vi ser flere grupper smittede, også blandt de mest sårbare. Det er alvorligt. 58 personer smittet.”

“Meget tyder på, at unge også kan få senfølger, der kan være meget alvorlige. Det kan ramme i alle aldersgrupper. Vi ved endnu ikke, hvor lang tid, man skal leve med de senfølger. Samtidig kan et ungt menneske smitte videre, og give det til en ældre eller sårbart menneske, der i værste tilfælde kan dø.”

Mette Frederiksen fortæller nu om tiltagene:

“Indsatsen fra i tirsdag med mundbind etc. gælder i hele landet nu. Foreløbig til 4. oktober. Med virkning fra i morgen kl.12 – forsamlingstilbud 50 personer, undtagelser ved arrangementer. I nattelivet: Cafeer og restauranter kl.22.00 i morgen. Gæster og ansatte skal bære mundbind med mindre de sidder ned.”

“Vi opfordrer til at ansatte arbejder hjemmefra, og man skærper opmærksomheden med, at hvis man ikke går på arbejde, hvis man har symptomer.”

“For sundheds- og ældreplejen indføres der skærpede retningslinjer for brug af mundbind.”

“Vi skal undgå håndtryk, kindkys, kram og den fysiske kontakt. Vi bliver nødt til at lægge anbefalinger oven på det. Alle forsøger at begrænse social omgang med andre mennesker, både i forhold til hvor mange og hvor længe vi er sammen. Der kommer ikke en anbefaling til antal personer. Hvor mange kammerater må børnene have med. Der er mange svære valg, og vi kommer ikke til at lave håndfaste retningslinjer. Men vi skal bruge sund fornuft. Vi skal begrænse omgangen med andre mennesker.”

“Vi har et sigte. Vi skal ses færre og i mindre grupper for at bryde smittekæderne. Tiltagene får konsekvenser for alle danskere, for alle der arbejder i sundhedssektoren til jer, der allerede arbejder hjemme, eller skal gøre det, hvis I har muligheden, og det har også store konsekvenser for mange erhvervsdrivende, der i forvejen er presset. Det kommer til at give frustrationer. Jeg forstår dem alle, men jeg vil også appellere til, at alle forstår, at vi også gør det for samfundsøkonomien, fordi langt de fleste danskere kan opretholde en normal hverdag. Skolerne er åbne, man kan stadig gå til fritidsaktiviteter, men med begrænsninger. Vi forsøger at finde en balance, hvor livet fortsætter, men begrænsningen af smitten skal stoppes”.

“Folketingets partier vil se på, hvad vi kan gøre i forhold til erhvervslivet. Vores håb er, at vi lokalt og regionalt, måske også nationalt kan løsne nogle af disse ting igen. Nu gælder det frem til den 4. oktober. Vi står på kanten til et efterår. Vi skal leve med nogle begrænsninger. Både i forhold til, hvor mange vi ser i vores private liv. Virussen trives og spredes, når mange mennesker er samlet. Den danske strategi er den samme: Test, opsporing og isolation. Nogle steder nedlukning.”

“Indtil vi har en vaccine eller effektiv behandling, så er dette vores supervåben. Det er op til mig, der er op til dig. Det er op til os,” sagde Statsminister Mette Frederiksen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer