Fra klokken 13.00 i dag behandler Folketinget på Christiansborg to punkter på dagsorden, der omhandler støtte til Fredericia Musicalteater. Der er millioner på spil.

Det er disse to spørgsmål, som Folketinget behandler i dag.

22) Spm. nr. S 808 om Fredericia Teater skal fastholde deres § 5-bevilling

Spm. nr. S 808 22) Til kulturministeren af: Eva Kjer Hansen (V): Er ministeren enig med et flertal af partier i, at Fredericia Teater skal fastholde deres § 5-bevilling?  

23) Spm. nr. S 809 om Fredericia Teaters status som § 5-teater

Spm. nr. S 809 23) Til kulturministeren af: Eva Kjer Hansen (V): Hvad er ministeren begrundelse for, at Fredericia Teater endnu ikke har fået besked på, at de beholder deres status som § 5-teater?  

“Det er min oplevelse, at det er spørgerens parti og Regeringen der udgør flertallet, hvor vi drøftede Fredericia Teater. Det der dog også var drøftelsen var, at det ville være godt med et bredere flertal. Der var forskellige spørgsmål om blandt andet konstruktionen. Derfor har jeg bedt Fredericia Kommune fremsende uddybende materiale. Dagen efter de tiltrådte en ny bestyrelse fik vi det nye materiale. Vi har nu gennemgået det og hentet en udtalelse fra Statens Kunstfond om det kunstneriske. På den baggrund vil vi på næste møde drøfte om teateret skal støttes. Vi skal diskutere hvor højt tilskuddet skal være og om det skal placeres under §5”, forklarede Kulturminister, Joy Mogensen.

“Tak til ministeren for besvarelsen. Det er første gang jeg har hørt så klar en tilkendegivelse fra Ministeren. Nu hører jeg Ministeren overveje beløbsstørrelse og om klassificeringen skal være den samme. Hvad fraholder Ministeren fra at give tilsvarende som tidligere?”, spurgte Eva Kjer Hansen.

“Vi ville gerne gå den ekstra omgang – og derfor vil jeg stadig ikke konkludere helt endeligt, selvom jeg godt kunne med et smalt flertal. Jeg synes det ville klæde Fredericia Teater med et bredere flertal”, svarede Ministeren.

“Mig bekendt var der også flere partier der bakkede op, især Dansk Folkeparti har været klare. Men nu når der er et klart flertal som selvfølgelig kan blive bredere, det ændrer ikke ved spørgsmålet om, hvorfor Ministeren udtrykker at man skal tage stilling til OM de skal støttes og OM hvad beløbet skal være. Hvad er Ministerens holdning?”, spurgte Eva Kjer Hansen.

“Jeg vil gerne gentage det. Det var spørgerens parti og Regeringen der valgte vejen. Men vi var også enige om, at det skulle underbygges yderligere, med håbet om at flere bakker op”, svarede Ministeren.

“Så Ministerens indstilling er, at man fastholder det hidtidige niveau og bevilling – og det der udestår er at finde ud af hvor mange partier der er med?”, spurgte Eva Kjer.

“Jeg finder det besynderligt at man kan blive stillet spørgsmål gentagende gange som man har svaret på. Jeg har, Socialdemokratiet har står hvor vi står. Regeringen har gjort sin stilling klar. Vi vil gerne afvente yderligere oplysninger”, svarede Ministeren.

“Det her ligger i tæt forbindelse med det forrige og mit svar vil lægge i forlængelse af dette. Fredericias Musicalteater er først etableret 14. januar, hvorfor man ikke kan tale om at de beholder en status. Der skal træffes en ny beslutning om hvorvidt der kan være en lignende status. Det har jeg redegjort for, at vi har indhentet yderligere oplysninger om, hvorfor der ikke er meldt endeligt ud til Fredericia Kommune”, forklarede Joy Mogensen.

“Jeg tager det som et tilsagn for at Ministeren tilkendegiver sin støtte før uge 7 til Fredericia Teater. Er der sket noget der gør, at man ikke kan tiltræde samme støtte?”, spurgte Eva Kjer.

“Sidst vi mødtes var der et flertal for at tiltræde det. Det håber jeg kun det tilsendte materiale underbygger”, svarede Ministeren.

I går rettede Eva Kjer Hansen (V) en større kritik af ministeren i AVISEN.nu – læs historien her.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer