Forside Fredericia Little Hong Kong på Urbania – en arbejdende frokost

Little Hong Kong på Urbania – en arbejdende frokost

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

I storbyerne ser man tit folk sidde med en laptop og arbejder mens de spiser noget fra et gadekøkken. Det var tæt på samme oplevelse vi havde da da vi valgte at spise frokost mens vi arbejdede på Urbania Street Food.

På Urbania Street Food har vi fået os lidt af nogle stampladser, det skyldes at vi næsten altid har gang i et eller andet med mobiltelefonen eller vores bærbare computere. Vi sidder næsten altid ud mod ydervæggene fordi der er stikkontakter så man kan tilkoble sine devises, det nyder vi godt af. Der er også gratis Wi-Fi så vi kan arbejde som på vores kontor.

Vi har besluttet at vi skal have forkost fra Kin_d thai som er en Thailandsk restaurant. I boden står Poy Hatai Pantia hun er 26 år og bosættende i Fredericia.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi laver thaimad her i boden, jeg begyndte som tjener, men jeg er god til at lave mad. Jeg begyndte at arbejde her fordi jeg kender min chef som har boden”, siger en meget smilende Poy.

Vi bestiller to forskellige retter, Matthias Runge Madsen vælger en Gai Pad Kylling, jeg selv skal prøve en Panang Kylling. Poy fortæller så meget om de hjemmelavede forårsruller, at vi bliver nødt til at købe sådan fire med også.

Gai Pad Kylling: med grøntsager, peberfrugt, løg og cashewnødder blandet med chili, men det er ikke stærkt. (man kan selv tilføje forskellige ingredienser så det bliver stærkt).

Chili og soya til at ekstra krydre sin mad med. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Panang Kylling: Kokusmælk, kylling og thaikrydderi.

Vi får en brik som fortæller når maden er klar og der går ikke længe før end maden er klar. Vi når at arbejde lidt inden og planen om at arbejde imens vi spiser, løber ud i sandet da vi ser det lækre mad.

Panang til venstre og Gai Pad til højre. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er store portioner med en omvendt skål ris, ja eller sådan er de formet, det smager virkeligt godt, min er med kokusmælk og det er lige tilpas stærk. Retten mætter og jeg kan faktisk ikke spise op, fordi jeg også bliver nødt til at smage de hjemmelavede forårsruller. Gai Pad Kyllingen som Matthias fik faldt også i god smag, han kunne dog ikke spise forårsruller, hvilket må siges er en skam, de er i særklasse.

Flot anrettet mad fra Kin_D Thai Takeaway. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Vi gik i gang med at arbejde igen, og jeg kunne ikke lade være med at håndnappe til det kylling jeg havde tilbage. Det føltes for et øjeblik som om vi var dem jeg beskrev i storbyen, madmæssig kunne Kin_D Thai godt hamle op med den tanke.

http://www.detskerifredericia.dk/indhold/fyn-rundt-2019
Annonce.
DEL