En 30-årig mand, litauisk statsborger, er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt fire måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud på seks år for dels særligt groft hæleri af cykler, dels forsøg på særlig groft hæleri af cykler.

Der var tale om i alt 21 cykler, hvoraf flere var dyre kvalitetscykler, samt et el-løbehjul, til en samlet værdi på cirka 120.000 kroner.  Genstandene var blandt andet stjålet i København, Storkøbenhavn og i Nordsjælland, primært i begyndelsen af 2020.

Cyklerne blev konfiskeret af tysk politi i Rostock i marts 2020. Og efterforskningen af sagen førte til, at den 30-årige mand blev anholdt den 5. januar i år i København.

Den litauiske mand har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen.

Efterforskningen har været varetaget af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, da der var tale om en sag vedrørende omrejsende kriminelle udlændinge, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse, og hvor tyverierne er sket flere steder i Danmark.

Dommen blev afsagt i sidste uge.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer