Godt nok hedder det, Idræt i Dagstimerne, men for instruktør og koordinator Lisa Villafrance er der hold, der er så vigtige, at de sagtens kan trækkes til ud på eftermiddagen. Vi er med på Sundhedshuset, hvor der er infomøde til vanegymnastik.

Vi mødes i forhallen i det nye flotte Sundhedshuset, der sidder en del kvinder rundt omkring. Umiddelbart var det svært at se en fællesnævner, men det er der, det kan bare ikke ses. Det handler om at ændre sine fremgangsmåder og ikke mindst dem der bliver til vaner.

Jeg møder instruktør og koordinator fra Idræt i Dagstimerne Lisa Villefrance, inden mødestart og hun fortæller om, hvad det er for en type tilbud, de udbyder her sidst på eftermiddagen.

Lise Villefrance fortæller om vanegymnastik.

Der er ved at være god stemning hos de damer, der er mødt op, der jokes med, at jeg er den eneste mand, og at de havde regnet med, hvis der kom en mand, skulle han have kage med. Det er måske netop den slags vaner ,der skal arbejdes med, at nogle tænker kage og hygge, når de skal til et møde.

Det flotte og lyse Sundhedshuset. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Lise kalder, at det nu er tid til at gå på førstesalen, der er to elevatorer op og en trappe, der går ikke mange minutter, før vi alle sidder i et lokale og Lise er klar og inspirerende fra start.

Der er mødt 18 kvinder op; voksne kvinder med en blandet gennemsnitsalder, nogle har måske fysiske skavanker andre ser friske ud. Lise starter også med at sige, “vi er 18 her i dag, men det kunne faktisk være hele Fredericia, der havde brug for at bryde nogle vaner”.

Lise fanget i et koncentreret øjeblik. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er også vigtigt for Lise, at de fremmødte får forståelsen af, at det ikke er nogen mirakelkur eller heksedoktori. Det er helt banale ting, der kan arbejdes med, det kan være at træne med høj intensitet, træne på en anden plads end man er vant til, eller få en begrænsning med kun at må træne med 50 procentsindstilling.

En tidligere deltager fortæller en hjertevarm historie, hvad det har gjort for hende, det har givet hende meget mere livsværdi at kunne ændre nogle små vaner og siger:

“Vi lærte at skulle gå over en å, den var alt for stor til, at jeg kunne komme over den. Så oppe i hovedet lærte vi at have trædesten i åen, så kunne man alligevel komme over”

Man kan godt mærke på forsamlingen, at de ikke helt har åbnet op endnu, men Lisa er med lige dele humor og alvor en god ambassadør for Vanegymnastik. Jeg forlader lokalet, så deltagerne kan finde hinanden og være fri for fluen på væggen. Lisa siger, at der er fuld fortrolighed på holdet og man også underskriver en kontrakt med sine mål. Der vil være et møde efter 13 uger, et halvt år og et år.

“Hver morgen, når du står op, står du op til din fremtid”, afslutter Lise.

Hvis du vil vide mere om holdet, så kontakt Idræt i Dagstimerne.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=295&TicketCategoryId=992