Lisbet Sørensen har været med hele vejen på Social- og Sundhedsskolen, hvor hun nu fejrer 25 års jubilæum. Da hun startede var der kun 18 ansatte, men den i dag er der 150 ansatte. Fredericia AVISEN mødte Lisbet til en snak om tiden på skolen.

Lisbet er 56 år, og bor i Vejle med sin samlever Leif. Til sammen har de fem børn i alderen 19-30 år, hvoraf én af dem er hjemmeboende.

I de sidste 25 år har Lisbet været ansat på Social- og Sundhedsskolen, hvor hun i første omgang var underviser med hendes baggrund som uddannet sygeplejeske.

“Jeg startede som underviser, og var underviser i de første mange år indenfor det felt. Jeg var samtidig med til skemaplanlægning, og i de seneste godt og vel ti år har jeg været vejleder,” siger Lisbet

25 år på samme arbejdsplads. Det et sjældent syn nu til dags, men for Lisbet har det været naturligt for hende at blive på SOSU-skolen.

“Det er en fantastisk arbejdsplads. Jeg har været med i en tid, hvor der har været meget udvikling. Der er sket meget på uddannelserne med reformer, der har ændret det, og samtidig er arbejdspladsen blevet større og har udviklet sig. Vi har et rigtig godt sparringsfællesskab hos os,” fortæller Lisbet og kommer ind på udviklingen:

“Da jeg startede i 1993 var vi 18 medarbejdere fordelt på tre afdelinger. Nu er vi 150 fordelt på fire geografier, det er helt vildt.”

Hvordan har det været at være med til?

“Det har været en spændende udvikling, og det har været fedt at være en del af det. Det inkluderer både det med nye kollegaer og det at få nye uddannelser. Vi fik pædagogiskassistent uddannelsen i 2008, og der kom nye kollegaer ind eksempelvis. Det har været givende, spændende og inspirerende for mig,” forklarer Lisbet og fortsætter:

“Det er det med, at vi er så tæt på hinanden, samarbejdet til udvikling og udvikle uddannelserne og implementerer nye og skabe en dialog omkring det. Det med , at der er et hold elever. der er glade og færdige. Det er enormt berigende. Det er sjovt at møde dem som samarbejdspartnere efterfølgende, og jeg så møder dem igen på den måde.”

Hvordan er det at møde tidligere elever i en erhvervssammenhæng?

“Det er specielt, men fantastisk. Jeg er skole og praktikkoordinator også. Der møder jeg mange tidligere elever. Det er helt fantsisk. Nogen kan jeg huske, andre kan jeg ikke,” griner Lisbet.

Hvor længe kan du se dig fortsætte på skolen?

“Jeg tænker, at der er så meget udvilking, givende og meget i forhold til det giver mening at arbejde her i forhold til at uddanne og profilerer uddannelsen. Vi uddanner til et felt, hvor der er mangel. Det er et værdifuldt arbejde. Det at uddanne til at skabe relationer til et andet menneske, der har behov pleje. Det er en arbejdsplads, som jeg ikke vil slippe, og det er i hvert fald ikke sådan, at jeg kigger på jobannoncer,” udtaler Lisbet.

Hvad laver du, når du ikke er på job?

“Så bor jeg i Vejle, sammen med Leif og tilsammen fem børn fra 19-30 år.  Vi har et sommerhus, og der nyder jeg at være og så kan jeg godt lide at læse krimier,” lyder det fra Lisbet Sørensen.

http://perhaps.dk/