Snart har Teater Malstrøm premiere på Burlesque endnu engang, Denne gang er det inspireret af Alice in Wonderland. Fredericia AVISEN møder den kommende hovedrolleindehaver, Birgithe Lindsay Kjærgaard Honorè til en snak om hendes liv og interesser.

Jeg møder Birgithe Lindsay Kjærgaard Honneré i hendes hjem i Fredericia, først bliver jeg dog mødt af en stor mængde kærlighed. Det er hendes store sorte hund, som kan aflæse, at jeg er velkommen, derfor overgiver den sig på den måde en hund kun kan.

Lindsay er det navn de fleste kender hende som, hun er 34 år. Jeg troede faktisk, som mange andre, at det britiske klingende navn var et kunstnernavn.

Jeg hedder faktisk Lindsay, det var min mor, der havde hørt navnet i en irsk serie eller film”, griner Lindsay og siger, “også blev der søgt om navnet og jeg fik det”.

Burlesque

Lindsay var med i den første burlesqueforestilling på Teater Malstrøm og det har i den grad give hende blod på tanden til at udvikle sit performergen.

Til den første audition på det første show, som Lindsay endte med at deltage i, var hun nervøs, fordi det med skuespil var helt nyt for hende, selvom hun havde store erfaring med sine strip shows.

Burlesque
Burlesque – Teater Malstrøm – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Jeg meldte mig til audition og var nervøs, jeg tænkte om jeg var god nok til det, de forventede. Michael Hansen havde givet mig et par gode hints, de vidste jo godt, at jeg kunne smide tøjet, så jeg måtte vise dem noget andet”, siger Lindsay.

Inspireret af denne sang gik Lindsay til første performance.

Lindsay lavede dengang en performance med sangen, I’m a Good Girl fra filmen Burlesque, hvor hun havde fundet på noget koreografi og lavede lip-sync. Det gik så godt, at hun både kom med i showet og selve nummeret også klarede sig vej til showet på Det Bruunske Pakhus.

Den professionelle fredericianske stripartist Birgithe ‘Miss Lindsay’ Honorè sammen med Alexander Bryld Obaze fra Kolding.

Efter hun så, at der blev indbudt til auditions på en ny omgang Burlesque inspireret af Alice In Wonderland, måtte hun prøve lykken igen. Der skulle igen vises noget nyt og burlesquegenren begyndte at tale mere og mere til Lindsay.

“Det er sjovt, udfordrende, inspirerende og styrkende. Det er en masse positive ord, man kan udvikle sig og jeg kan godt lide at blive klogere både fagligt og som performer. Efter som, at jeg gerne vil lave stripshows mere i burlesquestilen har jeg lært mere om genren og ser massevis af inspiration og muligheder. Man kan ikke strippe for evigt, i burlesque er der ikke nogen tidsramme med alderen, hvor strip er mere begrænset specielt i Danmark”, siger Lindsay.

Til den nye audition laver Lindsay en mere teatralsk performance og mere polework. Hun ville gerne vise Michael Hansen, at hun udfordrede sig selv og var i en udviklingsfase.

“Når man viser, at man har arbejdet for det, og man kan se, at man gjort noget, så får man også respekt, og pole kommer man ikke sovende til. Men denne gang var min audition ikke det, som man skal se i showet”, siger Lindsay.

Burlesque
Burlesque – Teater Malstrøm – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

På det tidspunkt vidste Lindsay ikke, om der skulle være rollefordeling, men hendes audition byggede på hende som Alice. Hun havde lavet en scene med Alice, der gennemgik en forvandling gennem de mange døre, man kender fra eventyret om Alice in Wonderland.

“Jeg lavede Alice, der fik magiske kræfter og kunne flyve, til det kunne jeg bruge polen. Det var alt mit arbejde værd, jeg fik rollen som Alice. Det giver en optur og en tiltro til en. Det med skuespil er forholdsvis nyt, det glæder jeg mig meget til”, siger Lindsay.

Lindsay husker svagt Alice i Eventyrland fra barndommen, men hun kan som mange andre huske den som filmen med Johnny Deep.

Johnny Depp i Alice In Wonderland

Lindsay regner med at kunne komme dertil med sin burlesqueudvikling, at hun kan komme til at lave nogle shows i udlandet, gerne solo i lange kjoler og masser af show. Hun vil gerne bookes til flere deciderede burlesquestrip, hvor man ikke har smider trussen og har taasel pasties på brysterne

Topløs og strip

Lindsay er født og opvokset i Fredericia, men da hun blev ældre startede hun en karriere i den topløse modelbranche.

“Jeg havde fået taget nogle topløse billeder dengang og begyndte at deltage i nogle, “Miss Wet t-shirt- konkurrencer”. Der var miss topløs og det frække lykkehjul og den slags, det var typisk på tivolipladser og på diskoteker”, siger Lindsay.

Lindsay havde fået lyst til at drive det til mere inden for den slags konkurrencer, så efter at have været i finalen i “Miss Solskin” i 2004, hvor hun vandt en tur til udlandet, besluttede hun sig for at prøve kræfter med stripperfaget. Man måtte dengang i konkurrencen for Se og Hør ikke være stripper. Dengang var Lindsay 21 år.

“I sommeren 2005 sprang jeg ud som stripper, jeg tænkte det kunne jeg ligeså godt, Jeg havde jo prøvet at stå på en scene topløs, forskellen var bare at smide det hele”, siger Lindsay.

Lindsay havde mødt flere strippere gennem de konkurrencer, hun havde deltaget i, det er stadig et fag, som hun udfører og vandt DM i strip i 2011.

Side 9 – Ekstra Bladet

Lindsay var Side 9 Pige første gang, som en pige på kun 19 år, siden har hun haft mange udgivelser på den populære side 9 og som Se og Hør Pigen. At Lindsay holder sig godt er sandt. Hun kan stadig være med som den fortrukne side 9 pige i Ekstra Bladet, hun har været månedens side 9 pige tre gange. Faktisk har hun i en alder af 34 år for første gang nået finalen i at blive årets side 9 pige. Her i 2018 blev hun kåret som nummer 3 og vandt prisen for årets outfit.

Foto: Ekstra Bladet/Covermodel

“Første gang jeg var side 9 pige tænkte jeg egentlig bare, at det var sjovt at se sig selv i et stort medie. Mine forældre har altid støttet mig, jeg har ikke bidt mærke i noget negativt, det har ikke fyldt noget i hvert tilfælde. Privat har jeg har lidt et udseende, der falder ind i mængden”, siger Lindsay.

Foto: Ekstra Bladet/Covermodel

Vi taler om det at blive genkendt, når hun går på gaden, det er faktisk ikke noget, der fylder, Lindsay nævner kun nogle få positive historier. Det at være side 9 pige ser hun som en god måde at supplere sin indkomst på, også får hun taget nogle gode billeder, der kan promovere hendes erhverv som stripper.

Uddannelse og fritid

Lindsay er en travl kvinde, der ikke spilder sin tid, hun studerer til dagligt på HHX på Vejle Campus.

“Det gør jeg for at blive klogere, det er jo sprog og økonomi. Jeg har altid gerne villet lære fire sprog og få en studentereksamen, før det er for sent”, siger Lindsay.

Sprogene som Lindsay gerne vil lære udover det danske er, engelsk, tysk og spansk. Hun drømmer om at være selvstændig og måske få en lille bolig i Sydspanien.

Udover det travle liv med studiet, burlesque og sine stripshows, går meget af fritiden med sin pony og hendes elskede hund. Der er ikke meget tid tilbage, når man også vil besøge familien, holde hus og handle ind.

“Jeg har for tiden også et filmhold rendende i røven, da jeg skal være med i et tv-program, hvor en del strippere er med. Det omhandler stripbranchen og kommer på en landsdækkende kanal”, siger Lindsay.