Forside Fredericia Lillebælt Folkeuniversitet: Foredrag om Skam på Fredericia Gymnasium

Lillebælt Folkeuniversitet: Foredrag om Skam på Fredericia Gymnasium

DEL

SKAM

Den norske ungdomsserie SKAM har taget Danmark med storm, og aktiviteten på de sociale medier viser, at det langt fra er de 16-piger, der ser med.

Folk, der for længst har overstået gymnasielivets trængsler, debatterer ivrigt seriens forskellige drejninger. Det kan måske undre, for det er netop de 16-årige piger SKAM er tiltænkt. Hvordan kan en norsk serie om gymnasieelever i Oslo få så godt tag i danske seere? Er SKAM særlig nyskabende?

Ikke alt er nyt

Skal man forsøge at sætte fingeren på, hvad der gør serien så succesfuld, er der flere faktorer, der spiller ind, bl.a. inddragelse af sociale medier, nye medieplatforme, samt et troværdigt indblik i teenagerlivet med alt hvad det indebærer af fest, druk, kærester, karakter- og præstationsræs. Men ikke alt er nyt. ’Skam’ er samtidig bygget op af en række traditionelle elementer, bl.a. seriens dramaturgi, som følger en traditionel spændingskurve.

Tag med på ’Tour de Skam’, når de to medieforskere, Lynge Stegger Gemzøe og Jakob Isak Nielsen, viser scener fra serien og fortæller om ’Skams’ banebrydende elementer, såvel som de mere traditionelle og konventionelle dimensioner. Foredraget foregår på Fredericia Gymnasium onsdag d. 11. oktober kl.19.00

DEL