’Uskylden er vores’ – var erklæringen da den første skandale nåede offentlighedens kendskab, og rullede sig ud – kort før Jul og efter Nytår 2021. Den siddende borgmester blev sendt ud af byen sammen med blomster, kindkys, takketaler, og en hel del tårer!
Ja, man tror jo næsten det er løgn!

Derpå erklærede Fredericia byråd, at de kunne holde byen kørende ind til der var styr på hvad der var op og ned i den borgmester-sag!

Først ved en afsindig dyr advokat undersøgelse, og derpå en Politianmeldelse af borgmesteren og fyring af Kommunaldirektøren – som så ikke fik kindkys, blomster og takketale.
Men bare sure miner – selvom hun blot var en af 20 direktører som borgmesteren dermed havde på samvittigheden i sine 7 år på posten i Fredericia.

En kultur – gjort mulig på baggrund af et dybt inkompetent byråd, og en sammenfiltring med særligt den kommunalt ejede ’Guldkalv’ – ADP, i en absolut hovedrolle som hovedsponsor for stort set alt, og dermed også lokal magtfaktor.

Den hovedrolle har fået en ny ekstra dimension idet Bestyrelsesformanden for ADP – hr. Erik Østergaard simpelthen har givet Byrådet en decideret ’Langemand’!

ADP og hr. Østergaard nægter Byrådet adkomst – ejerskabs indsigt og svar på økonomiske dispositioner, fornyligt afsløret som ret vilde og uregelmæssige!

”Det er håndteret og iorden” – siger han, og henviser til, at tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer har været orienteret om det han trods alt omtaler som; – ’postulerede uregelmæssigheder’!

Men…?? – Hvorfor – er de ’håndterede’ hvis de er ”postulater”?

Som Byråd bliver man naturligvis nødt til at reagere på at Direktøren for kommunens eget selskab – ADP – hr. Erik Østergaard, således har sat demokratiet i skammekrogen.
Hvilket i sig selv er en skandale, at hr. Østergaard IKKE mener at byrådet skal, kan eller bør få noget at vide om det selskab de ejer på vegne af os borgere, og som de bl.a. skal holde styr på, og være medansvarlige for!

Men – en holdning det ’altid opryddende og enige byråd’ indtil for nyligt delte.
Endda med heftig udskamning af Enhedslisten i Juni, som endelig vågnede til dåd og brød tavshedens og medløberiets forsegling. – Tak for det!

Denne holdning og ønsket om aktindsigt, fik især en hård medfart, af erstatnings-borgmester; Steen Wrist Ørts (A), der som medlem af bestyrelsen i ADP hæver 250.000, – kr. om året, og hr. Christian Jørgensen (V) som tager sig knapt 500.000, – kr. betalt for sine 2 ADP – bestyrelsesposter. – Delt imellem moderselskabet og datterselskabet; – ADP Dry Port hvor han også sidder i bestyrelsen.

I Alternativet er det dog IKKE de ’fede ben’ der falder os for brystet, eller en ’sensationslyst’ der driver os – hr. Jørgensen og hr. Wrist! – Blot for at få det på plads, og vi er IKKE misundelige på jeres penge. Dem kan i som alle andre være værd og have fortjent – eller ikke? Og de oplysninger ligger frit tilgængelige, og får jer til at se … – nåh ja – stærkt uheldige ud!

I hvert fald inhabile, og her er enighed er jo ikke nødvendigvis et sundt tegn i et lokal-demokrati. – Slet ikke hvis det dækker over, at et Byråds-flertal åbenlyst vil gøre alt for, at skjule eget ansvar for tilstanden – og dens snart groteske omfang.

Hvor mange skandaler mangler vi at høre om?
Hvor mange advokatundersøgelser skal der til?

– Kære: – Socialdemokratiet – Venstre – Dansk Folkeparti, og udbryderen fra DF – nu Ny Borgerlig – hvor mange millioner er jeres inkompetence og inhabilitet værd for os borgere?

Vi ønsker faktisk det bedste for ADP og byen. ADP er en vigtig brik i vores by!
Men er tydeligvis blevet brugt og misbrugt på en måde, som efterlader et behov for at få en masse spørgsmål besvaret, og skiftet lidt ud kan man sige. Selskabet fejler ikke noget – det er kulturen der er noget galt med, og den er udstukket af en ledelse, – en bestyrelse, og en ejerkreds; – Byrådet.
”Det er Danmarkshistorisk” – udtalte forskeren Roger Buch!

Hvortil kan føjes, ’pyha’! – Som Fæstningsdreng er der dele af historien jeg er mere stolt af. Hvornår stopper den her pinlige gennemgang af mindst mulig evne til at være egnet til et embede?
Det er aldrig før set, at et Byråd har udpeget en borgmester, som i den grad har trukket dem ned i en afgrund de ikke kan finde en vej op fra!
Og – hvad værre er; de har intet overblik over hvad der yderligere gemmer sig i hele skandale komplekset. Kan dette ende med at udløse dom og straf over medlemmer af Byrådet? – Måske det mest åbne spørgsmål af alle netop nu?

Alternativet vil arbejde for og med de der ligesom os ønsker, at der opstår en ny og helt anderledes forståelse af, hvad der er ordentlighed og ansvarlighed i de hverv man påtager sig på offentlighedens vegne.
Det må være et minimum, og da især når det drejer sig om virksomheds-drift i offentligt regi på vegne af – borgerne i Fredericia kommune.

Lad os få ’håndteret’ Fredericia, og skabt en ny by med en – Ny Politisk Kultur – det er Alternativet –
/ Martin Runager / Spidskandidat for Alternativet Fredericia til KV 2021