I denne uge afholdes FHK Shell Håndboldskole 2019. Ligaspillerne Kristian Stoklund og Anders Sell er trænere på den hele ugen, og onsdag deltog Victor Skillhammar som gæstetræner.

Onsdag var en special dag på håndboldskolen. Victor Skillhammar var gæstetræner, og med en fortid som rekrutteringsansvarlig på ungdomssiden i den norske klub Halden, hvor han også var træner på klubbens håndboldskole, faldt det Skillhammar naturligt ind at træne de unge mennesker.

Skillhammar i gang med at lære fra sig. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Godt nok er Skillhammar svensker, men øvelserne er de samme. Derfor gjorde det ikke noget, at tingene skulle forklares en ekstra så alle var med.

“Jeg synes, at det er sjovt at være træner for børnene. De er meget villige til at lære noget nyt, og det er fedt, at de er så engageret,” siger Victor Skillhammar, der også ser håndboldskolen som en god mulighed for ligaspillerne til at vise sig frem til de unge spillere.

Anders Sell lærer fra sig på håndboldskolen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Anders Sell har været træner på håndboldskolen i en del år, og derfor var det naturligt for ham at melde sig som træner igen.

“Det er en rigtig sjov uge med en masse glade børn. Det er sjovt at lære fra sig, synes jeg,” siger Sell.

Kristian Stoklund er i gang med at læse til folkeskolelærer, og derfor var det oplagt for ham at melde sig som træner.

“Det giver god mening for mig i forbindelse med min uddannelse, og jeg meldte mig hurtigt, da der blev spurgt om nogle af os ville hjælpe,” siger han.

Skillhammar og Stoklund i samtale under en træningssession. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Stoklund har selv deltaget på håndboldskolen som ungdomsspiller, og finder det derfor vigtigt, at ligaspillerne går forrest som rollemodeller.

“Da jeg selv gik på håndboldskole var det spillere som Simon Krogh og andre fra ligaholdet, der trænede os. Jeg synes, at det er vigtigt at bygge en bro mellem ungdomsafdelingen og os som ligaspillere. Og så håber jeg da, at børnene synes det er fedt, at de lærer fra sådan nogen som os,” slutter Kristian Stoklund med et smil.

Skillhammar introducerer øvelsen “Barcelona”. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN
https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00