Det er ikke kun som spiller, at ligahåndboldspilleren Rasmus Thiemer-Jensen løber på banen. Det sker også tirsdag og torsdag morgen, når han er med til at stå for Fredericia Eliteidræts morgentræningen i håndbold.

Tirsdag og torsdag fra 07:45 og frem til 09:15 er der morgentræning hver uge for de skoleelever, der er udtaget til at gå på Team Danmark-ordningen under Fredericia Eliteidræt.

Denne torsdag, hvor vi mødtes med Rasmus, har der været styrketræning på programmet i FHK’s styrkelokale under thansen ARENA. Efter en trænerevaluering mellem Rasmus og Karsten Bording, som også er morgentræner, gik vi op i klublokalet og over en kop kaffe talte vi om Rasmus’ trænerhverv.

Til både FHK’s Primo Tours Ligaholds træning og kampe ser man tit Rasmus vejlede. Det er noget, der altid er faldet naturligt ind for ham og han længe vidst, at han ville gå trænervejen.

”Mine forældre har også været trænere og de har været skolelærere, så det med at formidle giver god mening for mig,” siger Rasmus.

Hvordan kom det i stand med, at du blev morgentræner?

”Efter jeg havde lavet min aftale med FHK, talte jeg med Thomas Larsen om der var muligheder for at blive træner og heldigvis var der en ledig plads. Jeg har igennem min karriere altid haft noget ved siden af håndbolden. Jeg har været træner eller læst. Da jeg spillede i GOG var jeg eksempelvis træner på Oure,” forklarer Rasmus, der keder sig, hvis han ikke har andet at lave end at spille håndbold.

Rasmus har taget sig af de talentfulde håndboldspillere om morgenen i noget tid nu, og det er noget han trives med.

”Det har været rigtig godt. Jeg er kommet ind til Karsten Bording, der har været her i mange år – og lænet mig op ad ham. Jeg har fået et godt forhold til spillerne og jeg glæder mig til at komme her og have det sjovt med dem,” siger Rasmus.

Med en håndboldkarriere ved siden af, så kan det virke som meget håndbold i hverdagen, måske endda for meget for nogen, men ikke for Rasmus.

”Det er nogen, der kan få for meget, så på den måde er jeg en håndboldnørd. Når jeg er færdig med morgentræning, så styrketræner jeg, spiser frokost og træner igen klokken 15 og når jeg har tid til det om aftenen, ser jeg håndbold om aften. Hele mit liv er håndbold på forskellige måder og det elsker jeg,” siger han.

Det er ikke kun morgentræningen i FHK, der er Rasmus’ virke som træner. Han er også ansat i Dansk Håndbold Forbund-regi, hvor han tager sig af talenterne til træningssamlinger.

”Jeg har selv været igennem U-landsholdene og jeg ved derfor, hvordan de har det. Det er noget jeg virkelig er stolt over at være inde over. Det giver mig motivation til at arbejde med de bedste, der drømmer om at komme til at leve af det. Det giver virkelig mening for mig, og jeg gør det bedste, jeg kan. Jeg har opgaven som træner og det sportspsykologiske område. Når jeg har dem til samling, skal jeg give dem en god start på at arbejde med det mentale,” siger Rasmus Thiemer-Jensen.

Hvor vigtigt er det psykologiske?

“Det er vigtigt. Det er et bredt område. Det handler om udenfor banen at finde ud af, at man er et talent 24/7 og har en struktureret hverdag. De bedste, der har store ambitioner, skal håndtere det pres, de er under. Vi kan ikke få alle på landsholdet, der er kun plads til 16. Når vi mødes i slutningen af januar er de 60 udtaget, og de ved godt, at der skal sorteres nogle fra,” siger han.

Har du begået fejl, som du kan lære andre om?

”Ja for f……,” udbryder Rasmus og fortsætter: ”Jeg har virkelig tænkt over, at hvis jeg havde den viden, jeg har nu, som 20-årig, så havde jeg gjort nogle ting anderledes. Jeg har virkelig været igennem mange mentale udfordringer, da jeg var perfektionistisk anlagt. Hvis jeg lavede otte mål på ti skud, så var det de to brændte, jeg fokuserede på. Det hele skulle være perfekt, og alt andet var ikke godt nok.”

Som ung træner, så har han nogle ambitioner om bestemte ting, men Rasmus bevarer begge ben på jorden og stiler ikke nødvendigvis efter noget bestemt.

”Det tiltaler mig at arbejde med de bedste, som drømmer stort. Det vigtigste er, at man har et brændende ønske om at se, hvor gode de kan blive. Så kan jeg godt leve med, at det ikke er et top-4 hold i Danmark, men så længe man vil og yder 100 %, så vil jeg rigtig gerne være træner for dem,” siger Thiemer-Jensen.

I karrierens løb har Rasmus Thiemer-Jensen haft en del trænere, og de har alle været med til at inspirere ham i forhold til trænergerningen.

”Jeg tager noget fra dem alle. Det er det menneskelige, jeg husker dem for, og det er det vigtigste, når man skal flytte folk og skabe en god relation. Det siger jeg selvom, at jeg er en ”nørd”, siger Rasmus.

Hvis vi kigger ud i fremtiden, hvor er du så om to-tre år?

”Det er et godt spørgsmål. Jeg tager et år ad gangen, og så må vi se, hvad der er sker. Jeg er glad for at være i Fredericia, så et bud er, at jeg stadig er her,” forklarer Rasmus.

Om det er som spiller, at Rasmus gør sig i fremtiden. Først skal han tilbage på banen efter en knæskade, der har holdt ham ude siden maj.

”Jeg skal se om bentøjet kan holde til det igen, men jeg kan virkelig godt lide at være i Fredericia, som er en klub med et kæmpe potentiale. Jeg bidrager med alt, jeg kan her, og det er dejligt at se ungdomsholdene spille og lære dem noget. Jeg har eksempelvis en aftale med U17 om, at jeg er gæstetræner for dem en gang imellem. Så laver jeg noget specialtræning med dem i en halv times tid efter vores egen træning,” slutter 30-årig Rasmus Thiemer-Jensen.

I løbet af sin aktive karriere har Rasmus Thiemer-Jensen repræsenteret FHK, Bjerringbro-Silkeborg, KIF Kolding og GOG.

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=155&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her