Hvis dit parforhold lider af corona-udmattelse, så er vi i samme båd! Der er ingen steder at gå ud, det kan dårligt nok lade sig gøre at se andre mennesker, og minsandten om mange af os ikke også skal teste vores pædagogiske færdigheder, når børnene skal hjemmeskoles, med vores egen arbejdsindsats er kørt ud på et sidespor som konsekvens.

Normalt plejer det at være roligt for os parterapeuter i den sidste halvdel af året, for derefter at gå løs med nye henvendelser i januar. Men sådan har det ikke tegnet sig i år, i hvert fald ikke for mig. Der har derimod været en udvidet kontinuerlig strøm af nye klienter i min praksis fra april sidste år, der har ønsket at tage ansvar for deres kærlighedsliv med pandemien som udløser. Da jeg blev interviewet af en journalist tidligere på ugen om netop dette emne, var mit skøn, at jeg har haft op mod 50% flere henvendelser gennem året sammenlignet med året før. 

Medmindre man hedder Kessler til efternavn, så sidder alle danske par lige nu i en suppedas af leverpostej og mørkt vintervejr, som gør det svært at finde begæret til hinanden frem. Desuden smelter hverdag og weekend så meget sammen, at alle dage ligner hinanden. 

Men vi er nødt til at bekæmpe denne corona-udmattelse med de våben, der nu er os til rådighed. Der er ikke mange af dem, men jeg vil alligevel forsøge at give et par fifs. De kræver godt nok lidt energi at få planlagt, men det kan være godt givet ud i et forsøg på at opretholde en smule gnist mellem jer.

Here goes:

1. Sørg for at hverdagsaftenerne og hyggetid adskiller sig, så kæresteaften rent faktisk også smager af kæresteaften og ikke bare af den sædvanlige fredag, som oftest ender med at I glor fjernsyn sammen på hver jeres sofa. Gør jer derimod lidt umage med aftenen, dress up for hinanden, måske ungerne skal passes, find en romantisk playliste frem og sæt den rette stemning.

2. Fastsæt en konkret dato! Eller find et fast interval for eksempel hveranden onsdag. Ellers glemmer I det. Tro mig. Det skal sættes i kalenderen, eller ryger det ud af hovedet med alt det andet, som I også skal jonglere i øjeblikket.

3. Tal sammen om planlægningen: Hvem sørger for hvad? Hvad skal der købes ind? Hvad tid skal I være klar osv. Igen, hvis I springer dette step over, så bliver det ikke til noget. Og så kan det også blive et konfliktpunkt i sig selv.

Og hvad kan så lade sig gøre af kæresteting i disse måneder?

Her kan det blive lidt svært med kreativiteten fordi vi er så begrænset, men det er ikke umuligt at tænke ud af boksen. (Bræt)spil af enhver slags kunne være en mulighed, for eksempel det gamle spil Twister, hvor I skal rode rundt på gulvet sammen, eller strippoker, hvis det skal være i den frækkere ende. Gerne noget der får jer til at grine.

I kan også gå i køkkenet sammen og lave jeres eget sushi-kursus eller prøvesmage lidt forskellig vin, og finde en youtuber, der beskriver vinens druer mens I giver dem karakterer. I kan lægge jer sammen på en dyne i stuen, mens I lytter til et uddrag af en podcast, som I bagefter diskuterer, eller smide en masse lapper papir med spørgsmål på i en skål, som I skiftes til at trække af og svare på.

Blot lidt kærlig inspiration fra mig til jer, da jeg ved at denne tid trækker tænder ud i mange hjem. 

Du kan følge mig på instagram https://www.instagram.com/dittewinkel/ , hvis du ønsker at følge med i min hverdag som parterapeut og sexolog, eller besøge min hjemmeside www.dittewinkel.dk , hvis du ønsker at læse mere om, hvad jeg tilbyder i min praksis.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer