Mishels Liaba kommer fra Norge, men senest har han optrådt i den svenske liga og hos de forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold. Her har han stået meget i skyggen af de helt store stjerner, men i FHK håber han på mere spilletid og en afgørende rolle. Udenfor banen er han allerede faldet til i det stærke fællesskab.

Fysisk træner Thomas Padkær afsluttede den sidste del af tirsdagens haltræning for FHK’s ligamandskab. Inden havde assistenttræner Damgaard taktstokken og med videoteknologien i hallen var der også plads til store grin og sjove diskussioner omkring de kendelser som assistenttræneren dømte (og rygterne vil vide, at det ikke altid er de rigtige kendelser den erfarne træner kommer frem til). 

Efter en veloverstået fysisk træning var er dømt pause – og denne pause udnyttede Fredericia AVISEN til at fange den nye venstre back, Mishels Liaba, der kommer lige fra et ophold i Aalborg. Jeg har mødt ham et par gange, og han virker som en rar fyr, der egentlig bare synes det er sjovt at spille – og ikke mindst vinde – håndboldkampe. Der er altid et smil på hans læber, hvilket tydeligt smitter til hans holdkammerater. Måske er det også derfor, at han allerede er faldet så godt til.

Til september kommer hans kæreste også her til Fredericia, hvor Liaba har kontrakt de kommende to år. Til november bliver de forældre, så der bliver nok at se til med en professionel håndboldkarriere og en lille familie derhjemme. Lige nu bor han nabo til en række af de andre spillere, men det er kun en fordel.

“Det har været rigtig godt at bo tæt på de andre drenge, det giver en hel masse socialt. Jeg synes selv, at jeg er kommet fint ind i gruppen, men det har helt klart været en fordel at bo så tæt på de andre. Keder man sig lidt, så kan man altid gå ind ved siden af, det er så godt. Vi har også været gode til at lave mad sammen, det gør det lidt mindre ensomt at være her alene for nu”, fortæller Mishels Liaba.

Han kommer til Fredericia med store forhåbninger til det spillemæssige. Han kommer fra en tid uden så meget spilletid, så han glæder sig til at komme i gang med sæsonen i den nye røde trøje; den røde FHK-trøje.

“Det passer mig rigtig godt den måde håndbolden spilles i Danmark. Der er meget tempo og meget fysik. Den spillestil der er her i Fredericia med en hurtig angrebsfrekvens og mange afslutninger. Jeg er ikke typen der er bange for at afslutte”, siger Liaba.

“Det er afgørende for mig og min personlige udvikling, at jeg får mere spilletid. Det er noget af det jeg kommer herned for. Jeg vil gerne være en der afgører kampe, nu kommer jeg her fra en sæson hvor jeg har stået lidt i skyggen af de bedste, men nu er det tid til at få spillet nogle minutter”, forklarer han.

Han beskriver sig selv som en skytte, der kan score mål fra distancen. Desuden er han hjemmevant i forsvaret, hvor han tidligere har spillet store roller både på backen og i midterforsvaret. Han glæder sig meget til de kommende træningskampe, til pokalkampen mod hans gamle hold og selvsagt også til turneringen igen går i gang.

“Det bliver godt at få spillet nogle kampe ved siden af hinanden. Vi er et hold med flere nye konstellationer og flere nye bagspillere. Det tager tid at spille sammen, men jeg tror på, at det nok skal gå. Med det hold Fredericia har bygget op nu er der ingen tvivl om, at vi skal spille med om en plads i slutspillet. Fredericia har oprustet, så klubben er klar til næste skridt”, fortæller han.

“Når Aalborg kommer her, så tror jeg ikke de forventer en let sejr. Det er aldrig let at spille hernede i Fredericia, men med det hold vi har nu, så er det kun sværere. Og så er det lige i starten af sæsonen, Aalborg har også flere nye spillere der skal spilles ind, så det kan blive lidt af det hele. Men jeg er sikker på, at vi godt kan vinde den kamp”, lyder det fra Liaba, inden vi slipper ham til en velfortjent frokost.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer