For Inger Nielsen fra Dansk Folkeparti var det et afgørende punkt på dagsordenen, at der efter længere tids uro omkring metoderne i Familieafdelingen kom konkrete tiltag på bordet. Det lykkedes med forliget om budget 2021 at få etableret en undersøgelse der også skal belyse borgernes opfattelser.

Telefonen har glødet hos Inger Nielsen, der bliver kontaktet af forældre og interesserede på baggrund af hendes engagement i at få forandringer til Fredericia Kommunes Familieafdeling. Fredag blev resultaterne af hendes og Susanne Eilersen (O) indsats præsenteret på et pressemøde. Dansk Folkeparti gik som det eneste parti til forhandlingerne med et klart krav om at få en tilbundsgående undersøgelse af Familieafdelingen, hvilket straks blev bakket op af Venstre. Bag indsatsen ligger mange måneders intensiv arbejde for at få borgernes input, hvorfor Inger Nielsen nu er både glad og lettet.

“Jeg ser frem til at forældrene i Fredericia Kommune kan få belyst deres problemer. Jeg bliver fortsat kontaktet af mange, og det bekræfter mig i at der er et problem. Hvis det virkelig var en lille håndfuld mennesker, ville min telefon og mail nok ikke være så aktiv. Efter at jeg gik ud med budskaberne om at der er problemer i Familieafdelingen, har jeg fået meget at se til med at lytte til folks fortællinger. Det er både mænd og kvinder, der henvender sig. Det er fortvivlende at høre forældre der vil give op, fordi de ikke magter at kæmpe mod systemet. Og til alle jer har jeg godt nyt. For nu vil I blive hørt”, siger Inger Nielsen.

Inger Nielsen er glad for at de andre partier i byrådet endte med at støtte foreslaget. I forligsteksten brøstede man sig ellers med at Fredericia skulle være kendt for at have en høj kvalitet i sagsbehandlingen for tidlig indsats, men det fremgår ikke hvorfra man har de konklusioner. Men det er de sidste linjer i afsnittet, som Inger Nielsen hæfter sig ved. Her har man nemlig fået indført, at der vil være en undersøgelse, hvor borgernes opevelser skal inddrages. Det sker i tråd med det, der er sket på Jobcentret.

»Jeg håber at undersøgelsen giver borgerne en platform for at få hjælp. Derfor er jeg også glad for at vi holdte fast i vores krav. Samtidig vil jeg også godt sige, at jeg ikke slipper det her emne. Jeg vil følge det tæt, fra udvalg til udvalg. Jo mere jeg hører, desto mere rystet bliver jeg«, siger Inger Nielsen.

Hun bakkes op af Peder Tind fra Venstre:

»Vi skal erkende, når der sker fejl. Så skal vi også tænke over, hvad vi kan gøre bedre. Ellers kan vi aldrig skabe noget nyt til gavn for borgerne. Vi har støttet det her foreslag, som Dansk Folkeparti bragte ind i forhandlingerne, fordi det giver god mening. Vi har allerede set med vores erfaringer fra Jobcentret, at det faktisk kan lykkes at skabe forandringer og positive resultater. Så vi ser frem til at få undersøgt Familieafdelingen og se, hvad der kan rykkes rundt på og forbedres«, siger Peder Tind.

Tind er interesseret i at skabe helhedsløsninger, hvor problemerne ikke cirkulerer rundt mellem de forskellige dele af forvaltningen. Det bakker Inger Nielsen også op om:

Inger Nielsen og Peder Tind (Foto: AVISEN)

»Hvis en sag kører skævt og forældre og børn ikke får den rigtige hjælp, så ender det med at skabe problemer andre steder, som eksempelvis i Jobcentret. Folks problemer vokser, når de belastes af en manglende indsats fra kommunens side. Derfor ser jeg også frem til at fakta kommer på bordet og borgernes inddrages. Jeg har ihvertfald ikke tænkt mig at slippe det her, og derfor er jeg også meget, meget glad i dag«, slutter Inger Nielsen. ■

Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karen Møberg
Karen Møberg
3 måneder siden

Hvorfor skulle det tage 12 år for politikerne at blive klar over, at tingene ikke fungerede i Familieafdelingen. Det blev de gjort opmærksom på for 12 år siden, da nogle forældre skrev bogen “I skyggen af Fredericias smukke volde”, hvor 50 sager blev omtalt, og som ikke var blevet løst. Bogen fik samtlige politiker i byrådet udleveret. Der er rigtig mange familier, der blot de sidste 12 år har haft det rigtig svært, fordi Familieafdelingen havde opbygget en kultur og klima, som ingen borger kunne være tjent med, når de mødte op i afdelingen. man blev mødt af en afvisende og arrogant måde, hvor sagsbehandlerne faktisk sygeliggjorde forældrene, i stedet for at tage hånd om dem og hjælpe dem på rette vej med de problemer de havde inden for lovgivningens rammer. Borgmester Jacob Bjerregaard har kendt til problemerne i flere år, endog lang tid før, han blev Borgmester, ligesom hans forgænger Thomas Banke, så det kan heller ikke komme bag på venstre, da jeg har haft flere møder med Kenny Bruun Olsen netop omkring Familieafdelingen. Jeg ved også at en pensioneret kriminaldommer og advokat har forsøgt at råbe kommunen op, men uden held, da de havde kendskab til flere af sagerne, og har endog deltaget som bisidder. Fredericia Kommune har ganske enkelt mørkelagt disse alvorlige børnesager, for når man ikke taler om det, så forsvinder problemerne nok, og i stedet har man valgt at tale byen op, men politikerne skal vide, at problemerne er der stadig og forsvinder ikke af sig selv. Tak til DF, at nu tager hånd om disse svigtede familier, selvom de også har haft kendskab til forholdene i Familieafdelingen.

Andreas
Andreas
3 måneder siden

Det er altså en ret imponerende omgang løgn og latin når DF påstår at de, som de eneste gik til forhandlingerne med ønsket om en undersøgelse. Det havde Enhedslisten nu bebudet lang tid inden Dansk Folkeparti. Det kunne nu være rart, hvis I lige faktatjekkede deres påstande.

Pedersen
Pedersen
3 måneder siden
Svar til  Andreas

Måske.. Men DF valgte at brøle højere .. Men hovedparten i det hele, er at der ENDELIG sker noget. Så hatten af det!!

Andreas
Andreas
3 måneder siden

Ja de har brølt højere i medierne om at de var først, men hvis jeg vælger at skrige en løgn, bliver den ikke nødvendigvis sandt af det.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
3 måneder siden

En ting er en undersøgelse, Men der er sket skader på mennesker, Liv der er traumatiseret. Den skade skal der rettes op på. Alt det undersøgelsen ender med at vise er at der snart er valg, Det og intet andet.