Få timer efter Regeringen besluttede at lukke flere Regioner og byer ned i Danmark, heriblandt Fredericia, breder panikken sig. Hvad er lukket ned, hvad holder åbent og hvordan når jeg at købe mine julegaver, bliver der spurgt i byens butikker, men ro på, siger Erhvervskonsulent hos Business Fredericia, Lene Bach Jørler.

»Vi lever i en svær tid, og den aktuelle COVID-19-situation betyder, at Regeringen har iværksat en række nye restriktioner. I første omgang var det 38 kommuner, som skulle indføre disse, men nu er det udvidet til 69 heriblandt Fredericia, men ro på. Vi er ikke lukket totalt ned, som i foråret. Desværre er smittetrykket så højt, at Regeringen er nødt til at lukke ned for bespisning på restauranter og caféer. Dertil kommer en række andre restriktioner. Men man kan stadig besøge restauranten og caféen for at hente lækkert take away, og det er vigtigere end nogensinde før,« siger Lene Bach Jørler og fortsætter:

»Man skal huske, at byerne er ikke lukket ned totalt. Man kan stadig købe gryder, pander, blomster og andet godt i vores lokale butikker. De er åbne og har god plads, tid og service at byde på.«

Smitten er høj i mange byer, hvad gør I for at sikre en sikker julehandel?

»Det er noget, alle er meget fokuseret på, og sikkerheden har faktisk været topprioritet for vores medlemmer siden COVID-19 satte sine spor i vores samfund. Men ud over sprit, mundbind og andre foranstaltninger, så har vi lave retninger på fortorv og stræder i byen, så man går i ensretning. Vi har i samarbejde Fredericia Kommune og Fredericia Shopping også sendt folk i gaden, der uddeler håndsprit og mundbind til de, som måtte have glemt det. Det er ikke Corona-Politi, men Karma-Politi. Vi skal nemlig skabe god karma, så vi støtter byens handels- og restaurationsliv bedst muligt, samtidig med, at vi handler så sikkert som muligt,« slutter Lene Bach Jørler.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
hans thomassen
hans thomassen
1 måned siden

Ja vi skal støtte de lokale, men så gør dog som i mange andre byer.
Fortæl hvilke spisesteder der tilbyder take-away.
Til gavn for spisestederne og for borgerne i den lokale by.
OK det kræver lidt mere arbejde end sætte sådan et stykke i avisen.