Fredericia Kommune bryder endelig tavsheden i sagen om den 57-årige Leif Ø. Christensen, der begik selvmord. Men det er ikke for at forklare borgerne, hvad der er op og ned i sagen, men udelukkede for at indklage Fredericia Avisen til pressenævnet.

Fredericia Kommune mener, at Fredericia Avisen blandt andet har tilsidesat god presseskik i næsten alle artikler omkring Leif-sagen. En kritik som Fredericia Avisen ikke er enig med kommunen i.

Normalt er selvmord ikke noget, som vi beskæftiger os med. Men Leif-sagen er af stor samfundsmæssig betydning. Når myndighederne ikke gør noget, er det vores forpligtelse at forfølge sager, der har samfundsrelevant karakter. Og det har Leif-sagen.

For en god ordens skyld skal det siges, at alle artikler – samt video – er lavet i samarbejde med pårørende til Leif. De er lige så ivrige efter at få sagen frem i lyset, som vi er.

Som så mange andre borgere i kommunen har oplevet, er det svært at råbe vores lokale politikere op. De svarer simpelhen ikke på henvendelser. Det gør de heller ikke for Fredericia Avisens vedkommende. Det er faktisk en sjældenhed, hvis en af politikerne  reagerer, når vi kontakter dem. Sådan har det faktisk været de sidste 3 1/2 år.

Det er enormt frustrerende, at man ikke kan råbe sine folkevalgte politikere op – i håbet om – at gøre Fredericia til en bedre by at bo i. For det kan man ikke.

For to år siden var undertegnede til møde på kommunen, hvor det kom fra borgmesterens egen mund, at man valgte at ignorere de borgere, der er negative overfor kommunen. Dengang var tallet ifølge borgmesteren 50. I dag er det sikkert større? (Læs artiklen her.)

Hvem husker ikke Pædofil-sagen, hvor en fredericiansk mand blev idømt to år og seks måneders fængsel for en række overgreb på seks drenge i Fredericia. En førtidspensionist uden pressekort, som kommunen gladeligt havde givet pressestatus. Da manden blev afsløret og dømt som pædofil, blev sagen pænt lukket ned i et internt arbejdsdokument, som Fredericia Avisen ikke kunne få aktindsigt i. Dengang var der også kø ved håndvasken på kommunen.

Og jeg kunne blive ved og ved og ved med sager, hvor kommunen er involveret på den ene eller anden måde.

Men nu er kommunen blevet pigesur og har indklaget Fredericia Avisen for pressenævnet. Det tager vi dog med sindsro.

Det sidste ord i Leif-sagen er ikke skrevet endnu.

Mvh.

Palle Hansen
Ansvarlig redaktør for Fredericia Avisen

PS. Artiklerne om Leif er i skrivende stund blevet læst af 39.425 personer!

Læs også:

Fredericia Kommune helt tavs om Leifs død

Leif-sagen: Jobcentret politianmeldt

Leif advarede forgæves Fredericia Kommune om selvmord

Et sidste farvel til Leif

Byrådspolitiker afslører urent trav i kommunal redegørelse!

Blev Leif presset i døden af Fredericia Kommune?