Onsdag den 7. februar 2018 drager 20 grundforløbslever fra IBC, Fredericia, Kolding og Aabenraa til Lehrstellenrallye i Flensburg.

De nordtyske virksomheder mangler elever, særligt inden for detail- og handelsområdet. For at tiltrække de unge mennesker afholdes Lehrstellenrallyet, hvor virksomhederne kan præsentere og vække interesse for netop deres branche.

Lehrstellenrallyet foregår mellem kl. 10:00 og 13:30. Med gratis shuttle bus, bliver eleverne transporteret rundt blandt ca. 30 virksomheder, som efterfølgende præsentere uddannelsesmuligheder og relationerne kan blive skabt.

Hos virksomhederne bliver eleverne mødt af engagerede medarbejdere, som tager sig god tid til at tale med de interesserede elever, der udveksles brochuremateriale og kontaktoplysninger.

Elever som har besøgt mindst 4 virksomheder, deltager i lodtrækningen om en Ipad, så det gælder om at have planlagt sin rute hjemmefra, så flest mulige virksomheder kan besøges.

Det er Industrie- og Handelskammeret i Flensburg (IHK), som er arrangør af begivenheden har i samme forbindelse udviklet en app, som letter planlægningen for eleverne.

IBC samarbejder netop med IHK om projekt STARFORCE (Strong Talents Ready for crossborder Education) som har til mål, at forbedre muligheden for grænseoverskridende erhvervs-, efter- og videregående uddannelse. Projektets formål er at udvikle modeller for grænseoverskridende uddannelse, der anerkendes på begge sider af grænsen.