Vinterjazzen fortsætter i Tøjhuset

Der er virkelig fornemt besøg i Tøjhuset tirsdag d.  13. februar, når Marilyn Mazur Special Four rykker ind på scenen sammen med sangerinden Norma Winstone.

Har man én gang oplevet Marilyn Mazurs elegance, musikalske magi og rytmiske styrke på en scene, glemmer man det næppe igen. Hun er ikke en traditionel trommeslager, men snarere en rytmisk kolorist, der farver musikken med sit enorme forråd af perkussion.

Med sit nærværende og innovative spil har Mazur været en vigtig faktor i dansk jazz siden starten af 1980erne, og hendes medlemskab af flere internationale grupper bl.a. med Miles Davis og Jan Garbarek har befæstet hendes position som en af verdens mest fremtrædende perkussionister. Som den eneste dansker har hun modtaget den internationale Jazzpar Pris.

Til Vinterjazzfestivalen 2018, har Marilyn et samarbejde med den skønne engelske sangerinde Norma Winstone. Marilyn har lyttet på Norma’s musik det meste af hendes liv, især med Azimuth-trioen (med Kenny Wheeler og John Taylor). Azimuth udgav en række ECM-albums og spillede i f.eks. Montmartre mange gange.

Stor erfaring

Norma er en stor stemme-kunstner, som ud over at synge hjertegribende smukt også er en stærk improvisator. Og 75 år!

Norma og Marilyn har bevæget sig i flere af de samme musikkredse gennem årene, men ikke tidligere haft et egentligt samarbejde. Nu har de aftalt en lille vinterjazz-tur sammen. Det bliver sammen med hendes lejligheds-orkester Marilyn Mazur Special 4, som udover Hans Emil Hansen (komposition, percussion og trommer) består af Jakob Buchanan på trompet, Makiko Hirabayashi på piano og Klavs Hovman på bas. Gruppen spiller akustisk, poetisk, klangrig og luftig musik. Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige!

Billetter til koncerten, der starter kl. 20, kan købes på www.tojhuset.dk.