På denne ellers så kolde lørdag stod solen i Fredericia “Tæt på ækvator” for var der noget der stod skrevet imellem linjerne var det at en sand legende igennem 5 årtier har fristet med de største sange om kærligheden og ikke mindst forelskelsens fantastiske følelser.

Lis gav hjerterne og drømmene frit spil i Fredericia Teater, der var fyldt til bristepunktet.

Lis åbnede festen med at spørge: “Hej Fredericia! Er i klar”? Publikum responderede straks med “JA! Vi glæder os!”! Herefter begyndte Lis med sin fløjlsbløde stemme at synge de reneste toner af nostalgi fra Sebastians “Sangen om den lille vind”.

Lis Sørensen styrede publikum fra start til slut (Foto: Isabell Berg)

Lis fortalte med masser af humor og glimt i øjet at når hun som barn skulle på ferie med sin familie til havet, måtte de ikke lufte ud for det var meget værre at få træk end at få delvis røgforgiftning af hendes fars cigarer. Så det der med at lufte ud fra rygernes røg, det brugte man ikke rigtig dengang. Heller ikke selv om man sad mange voksne, børn og dyr i bilen. De ture hun husker særlig godt, var der hvor de kom til havet. Det minder hende om at sangen “Verden er i farver”. Den gik rent ind hos de forventningsfulde publikummer.

Fra Lis Sørensens seneste kærlighedsalbum med  titlen “Bedre tider”, sang hun nummeret “Uerstatteligt”. Som en anden diva indtog hun scenen med de nostalgiske toner og sang sig hele vejen tilbage i tiden med Steffen Brandts og Lars Muhls “Ind til dig igen” og “Jeg tror på kærlighed”.

Lis Sørensen i sit es på Fredericia Teater (Foto: Isabell Berg)

Det gav genlyd, da det store hit “Brændt” blev sunget. I 1993 var dette Lis Sørensens værk, der senere blev genindspillet på engelsk af Natalie Umbruglia, bedre kendt under titlen “Torn”: Det blev et monsterhit over hele verden.

Sebastian fik også plads med hans kæmpe hits fra”Skatteøen”.

Efter en kort pause var den strålende sangerinde igen på scenen med en sprudlende energi, der kunne få alle op af stolene. Der blev serveret flere lækkerier som “Så let skal det være” og Thomas Helmigs og Lis Sørensens “Sådan er livet”. Publikum ville have mere og de fik de så sandelig med “Mine øjne de skal se” og “Tæt på ækvator”, men ikke mindst et helt vildt oplagt og velspillende band på scenen.

Det var ikke til at se på Lis Sørensen at hun er kommet med i gruppen af modne rock divaer, da hun fik danset rundt på scenen og pludselig dukkede op nede midt i salen blandt publikum: En fantastisk medrivende oplevelse af Legendariske Lis Sørensen der tryllebandt alle de fest glade Fredericianere.

Lis Sørensen smukke stemme klingede ud over Fredericia Teater (Foto: Isabell Berg)

Det var en af dansk Rock/pop histories bedste kvindelige sangere, der optrådte. En kvinde som de fleste af os der er i midten af livet husker som barn, som ung – og nu som voksen. Hun blev spottet allerede i 5. klasse af Holger Lauman. Han fik den dengang kun 11 årige Lis til at indspille sin første plade “Cirkushesten Claus”.

Lis blev som 18 årig sat sammen med en anden sangerinde og diva, der lige nu er aktuel i X-faktor, Sanne Salomonsen, samt den legendariske sangerinde og sangskribent, Anne Linnet. Nu var der ingen grænser for den musikalske trios fortræffeligheder. Fra denne tid hørte vi blandt andet nummeret “De elskende”.

Når vi siger Lis Sørensen, må vi nødvendigvis også tilføje korpige for Gnags-Gasolin, samt Henrik Strube Band. Hun har medvirket på ikke mindre end over 100 albums. Af de nu i alt 16 albums som Lis Sørensen selv har udgivet, er “Bedre tider” blot en påmindelse om at divaen på alle måder er en kvinde med meget mere på hjertet endnu.

Arrangørerne, EventC, var tydeligvis stolte af det gode fremmøde og den fornemme stemning i Fredericia Teater, og kunne efter sidste tone endnu engang stolt lukke døren for et velafviklet og flot kulturelt arrangement i byens flotteste kulisser.