Nye tal viser, at ledigheden stiger i hele landet som følge af Covid-19 epidemien – men ikke helt så voldsomt i Fredericia. Det glæder Social- og Beskæftigelsesudvalget meget

I hele landet mister mange deres job i disse dage. Virksomhederne kæmper for at overleve, og staten og kommunerne gør, hvad de kan for at hjælpe. For en uge siden offentliggjorde byrådet i Fredericia en række tiltag, som skulle give det lokale erhvervsliv en hjælpende hånd.

 

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

”Under finanskrisen i 2008 så vi, at vi i vores kommune blev ekstra hårdt ramt, når ledigheden stiger. Det har også været tilfældet tidligere. Derfor er det også meget glædeligt, at det ikke er tilfældet nu, som tallene ser ud. Det er noget, vi kommer til at følge tæt, og vi håber og tror på, at vi hurtigt kan komme stærkt tilbage”, siger John Nyborg, næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget.

De tal, som blev offentliggjort den 27. marts, dækker perioden siden den 9. marts. Ledigheden på landsplan er steget med 24,1%, men kun med 17,4% i Fredericia Kommune.

Udvalgsformand Peder Tind er også tilfreds med de nye tal. 

”Det kunne tyde på, at vores indsats har nyttet. At den kæmpe indsats medarbejderne i Jobcenteret yder for at vende udviklingen sammen med vores virksomheder, er den rigtige vej at gå. Vi vil under hele epidemien stå klar til hjælpe virksomhederne og de borgere, som mister deres arbejde på grund af epidemien, så vi så hurtigt som muligt kan komme i gang igen. Det her viser, at det nytter at stå sammen og gøre vores bedste for at hjælpe hinanden gennem krisen”.

(Foto: Matthias Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Også Inger Nielsen ser de nye tal, som et positivt signal om, at Fredericia Kommune hurtigt kan få gang i beskæftigelsen igen. 

”Det viser, at vi er ved at vende udviklingen. Det er hård tid, vi står i, men vi skal nok komme stærkt igen”. 

Tallene fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kan læses på dette link: https://www.jobindsats.dk/jobindsats/media/60712/27032020-regional-overvaagning-af-situationen-paa-arbejdsmarkedet-covid19-beredskab.pdf

Tallene for Fredericia står på side 17.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer