For flere måneder siden blev vi på Fredericia AVISEN gjort opmærksomme på, at de erhvervsdrivende i området omkring Fredericia Spildevands kommende arbejdsområder var bekymrede for de konsekvenser dette måtte medføre.

I den forbindelse talte både vi og de erhvervsdrivende med flere af byens organisationer og politikere om arbejdet, og ikke mindst den allerede nu lukkede strækning på Strandvejen mellem Holstensvej og Jernbanegade.

I den forbindelse har flere af byens borgere også udtrykt deres accept af, at der skal ske en række forbedringer af spildevandsnettet i Fredericia. Det har vi alle forståelse for. De senere år er der samtidig pågået en række vejmæssige forbedringer, med ny belægning osv. Det er vi alle glade for.

Men at disse projekter, sikkert af gode grunde, foregår nærmest oveni hinanden, samtidig med at store færdselsårer i Fredericia og Middelfart er lukket ned er til stor gene og må koste millioner og atter millioner af kroner i spildtid og omsætning for såvel byens erhvervsdrivende som medarbejdere og borgere i byen.

Når det er sagt, så valgte man, symbolsk, da vi påpegede dette over for flere parter, at kaste et par bunker sand rundt omkring i byen, så man kunne se at arbejdet var i gang. Der skal på ingen måde lyde en kritik af de meget hårdtarbejdende medarbejdere, der er i gang med det her projekt, for som alle ved i denne sag, er det noget der skal laves.

Når vi udtrykker en bekymring som avis, er det på grund af den manglende kommunikation mellem parterne. Det kan ikke være rigtigt, at byens erhvervsdrivende først senere bliver gjort fuldstændig bekendt med et arbejde som dette, samt at de selv måtte indkalde til et møde med parterne, herunder med Fredericia Spildevand. Værre er det, at det viser sig kun at være et skrivebordsmøde uden beslutningsdygtige folk,.

Samtidig har der på Fredericia AVISEN været skrevet mange positive historier om jobmarkedet, hvor flere langtidsledige er kommet i job, herunder Fredericias nye fødevarebutik Meny og Spar i samarbejde med Fredericia Kommune og Business Fredericia har fået mennesker i arbejde. At de nu må fortælle til medierne, at de bliver nødt til at sige farvel til nogle af disse medarbejdere skriger til himlen.

Det er naturligvis sørgeligt, at de her mennesker bliver ramt endnu engang og bliver kastet ud i situationer de endelig var sluppet for. Formanden for udvalget, Peder Tind, begræder også udfaldet, og glæder sig til en kommende dialog omkring hvordan det kan undgås, at forretningerne oplever for store gener.

Samtidig havde vi gerne set formanden for Fredericia Spildevand sige noget her. Ikke fordi vi ikke forstår det skal laves, men fordi han med sin formandspost må siges at være meget vigtigt at høre fra.

Det er ikke første gang, at ledende politikere i Danmark, Europa og Fredericia er taget på ferie. Det er dem absolut også velundt at tage på ferie. Der er naturligvis en række sager undervejs i en ferieperiode der ikke nødvendigvis skal behandles og italesættes i pressen her og nu, og i stedet må vente til ferien er slut, men i dette tilfælde er det andet år i træk, at en formand burde have sagt noget til medierne i Fredericia, fordi man som formand også må forventes at være sat ind i sagerne. Efterfølgende kunne man godt sidde og nyde en kold øl, eller hvad han eller hun måtte ønske.

Det er dejligt med passionerede næstformænd, der år efter år står klar til at tage over for ferierende formænd, men det ville være rart for pressede borgere og erhvervslivet, hvis formændene i de store sager gav lyd fra sig.

Fredericia Spildevand har mange dygtige medarbejdere ansat, herunder også ingeniører, der ved hvad de taler om. Men det er nu engang sådan med mennesker, at hvis ikke man kommunikerer i et sprog alle forstår, eller i det mindste formidler hvad der skal ske, så går det galt. Heldigvis ligner det nu, at der er lagt låg for sommerens foreløbig største feriebasker på aviserne, og byens erhvervsdrivende og organisationer glæder sig nu til et dialogmøde om opgravningerne i Fredericia.

Det er vi naturligvis også glade for, man kommer nu engang længst med og via dialog. Men det havde været bedre, hvis formænd, politikere, organisationer, erhvervsdrivende og beboere havde mødtes før skovlen var i jorden første gang.

https://www.6juli.dk/