Vi danskere er et utrolig vanedannet folk. Vi gør det, vi plejer at gøre. Vi holder fast i vores traditioner.

Men i dag har regeringen og myndighederne meldt klart ud:

Det er kommet dertil, at vi for en stund skal lægge vores vaner til side. Mange føler måske det er ubelejligt eller overdrevet. Men sandheden er at coronaviruset er kommet ud af kontrol på verdensplan, fordi vi fra starten af har set tiden an. I Kina har man med alvorlige tiltag begrænset smitten nu, og befolkningen har i flere dele af landet måtte isoleres og ændre deres vaner markant. Men resultaterne ser ud til at være klare nok, nemlig at smitten inddæmres.

Argumentet om at coronavirusset “kun” rammer de ældre og svageste er et af de mest egoistiske synspunkter, man kan tiltage sig i sådan en krise. Vi er som samfund nødt til at beskytte de svageste i blandt os, også selvom vi går glip af en skiferie eller en fodboldkamp.

Nu hvor myndighederne fraråder store forsamlinger, håndtryk, kys og kram skal vi alligevel rykke tættere sammen – men på afstand. Vi bør som mennesker og lokalsamfund tage et medansvar og hjælpe hinanden med at komme igennem krisen. Og det er en krise. Ikke alene rammer det mange smittede og karantæneramte i et hidtil uhørt omfang, det koster også økonomisk i den store skala.

Hvis vores sundhedspersonale i den kommende tid bliver pressede, må vi som medmennesker gøre vores bedste for at de kan få arbejdsro. Ikke mindst ved selv at være med til at begrænse vores egen adfærd. Vi vil her på avisen gøre vores bedste for at følge udviklingen og oplyse vores læsere, og selvom mange fortsat sammenligner udbruddet med almindelig influenza, så skal vi fortsat samarbejde med myndighederne.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer