Fredericia Håndboldklub spillede i fredags på udebane mod Mors-Thy, hvor der var på papiret var større mulighed for point mod GOG. Point kom der ikke, men man skal huske på, at ingen Ligakampe er nemme og nederlag vil forekomme.

FHK tabte 34-29 på udebane til Mors-Thy, men det er ingen skam. Mors-Thy vil komme til at besejre flere hold på Bette Balkan, der ikke er noget nemt sted at spille.

Nuvel ville flere mene, at når man kan besejre GOG, så kan man også nedlægge Mors-Thy, der på papiret er et niveau eller to under sidste års DM-sølvvindere fra GOG, men det er ikke fair at sammenligne de to kampe. FHK havde intet at tabe mod GOG og havde en fyldt thansen ARENA i ryggen, hvor der derimod var større forventninger til FHK mod Mors-Thy og det var en udekamp, hvor der var pres på fra hjemmepublikummet.

Der er ingen tvivl om, at FHKs muligheder for at få point er betragtelig større på hjemmebane, hvor der er en stærk bastion med over 2.000 tilskuere i ryggen og man i løbet af et års tid kun har tabt én kamp, når der har været turneringskampe på spil.

Det giver en selvtillid, som er blevet kombineret med en oprykkergejst, der kan blive svær at have med at gøre. Svært for FHK det også i de kommende tre kampe, hvor der står Ribe-Esbjerg, Skjern og Bjerringbro-Silkeborg på menuen.

Størst chance for point er der mod Ribe-Esbjerg, men det er langt fra givet, at FHK leverer endnu en overraskelse som mod GOG. Ribe-Esbjerg har både et bedre hold og et markant større budget end FHK, og deres spillerbudget er endda større end GOGs, men chancerne er der, hvis FHK igen performer på det niveau, som det skete mod GOG.

Der har op til sæsonen været megen snak om, at FHK kunne risikere at stå uden point efter fem spillerunder, men allerede nu har FHK sikret sig to bonuspoint og håndbold-Danmark har i dén grad spærret øjnene op for FHK.

Det er positivt, men vi skal huske at bevare begge ben solidt plantet på jorden. Vi har at gøre med en Liga, hvor der ingen nemme opgaver er, og en sejr langtfra er givet, selvom der venter en på papiret blødere modstander end topholdene.

https://www.facebook.com/menyfredericia/