Mandag aften var Fredericia Håndboldklub en tur i Vojens for at spille mod de kommende ligamodstandere fra SønderjyskE. En kamp der svingede meget, og en kamp hvor sønderjyderne trak sig sejrrigt ud af.

Det kan være svært, at sige noget klogt om et hold på baggrund af årets første træningskamp, en kamp der tilmed falder blot en uge efter sæsonstart, med tre spillerafgange og fem tilgange. Der må naturligt være ting, der ikke helt spiller endnu.

Og det var der også, lad mig starte der. Men der var omvendt også rigtig mange positive ting at tage med fra kampen. Eksempelvis viljen til at kæmpe sig tilbage, selvom tingene ser svært ud. FHK var bagud med seks, og kom foran med to – og lidt efter med fire. Altså hentede de ti mål, men som resultatet viser, så gjorde SønderjyskE dem kunsten efter i slutningen af anden halvleg.

Men det viser noget om et hold, at de formår at kæmpe sig tilbage. Både for SønderjyskE, men også for Fredericia HK. Det viser noget moral, og noget fighterånd. At man så kan smide en så stor føring væk, det er en snak vi kan tage når de er spillet lidt mere sammen, for her tror jeg et sådant scenarie vil være udelukket.

Forsvarsmæssigt var det en svingende kamp, meget svingende. I starten af kampen kom der aldrig rigtig styr på tingene, og FHK undgik kun at komme større bagud fordi både Emil Tellerup og Jimmi Andersen fandt et par redninger frem. Forud for sæsonen er Jesper Lindgreen, Mathias Hedegaard og Rasmus Jensen kommet til, tre spillere der alle har store kompetencer i forsvaret. Sidstnævnte er ude med en skade i knæet, men han forsøger virkelig at hjælpe sine nye holdkammerater med tips og tricks til at løse mange situationer. Forsvarsmæssigt er det klart værd at fremhæve det sidste kvarter af første halvleg, her blev lukket ned, både af forsvaret og af Jimmi Andersen. Forsvaret begyndte at ramme tacklinger, og en offensivt tænkende forsvarsstrategi fik også fremprovokeret flere tekniske fejl hos SønderjyskE.

Angrebsmæssigt så det meget sløjt ud i det etablerede 6-mod-6-spil i kampens indledning. Mål var der ikke mange af, men derimod var der rigtig mange tekniske fejl – og det i en periode hvor FHK stillede med en opstilling udelukkende med spillere, der også i sidste sæson spillede sammen. Det lykkedes aldrig rigtigt, for FHK at få angrebsspillet til at flyde i det etablerede spil. Rune Andersen fik et par gange skabt plads, og det blev med det samme mål. En flot præstation af Andersen.

Kontrafasen var FHK’s helt store lyspunkt. Viktor Skillhammer satte fart, og fløjene løb hurtigt. Både Young og Rahbek havde flere flotte kontrachancer, der dog ikke alle sammen blev udnyttet lige flot. Men jeg tror, at FHK’s kontraspil kan blive afgørende – og især hvis ikke det etablerede angrebsspil får en gevaldig overhaling.

Til FHK’s forsvar skal det sidste, at SønderjyskE dækkede en offensiv formation, noget som de endnu ikke har trænet på endnu. Men derfor burde der stadig være lidt mere flow i spillet, der er trods alt tale om spillere der skal spille håndboldliga.

Der er gode takter, og FHK er på vej. Der er en måned til sæsonstarten, og der kan ske rigtig meget med FHK’s spil. Nu venter først en træningslejr, inden herrerne d. 8/8 hjemme tager imod HC Odense i thansen ARENA.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia