Det var som et mareridt, men det var virkelighed. FHK faldt fuldstændig sammen i Sydbank Arena i KIF Kolding i de sidste 45 minutter og endte med at tabe 31-22.

FHK kom forrygende fra start, og der var ingen indikationer af, at holdet ville gå ned med flaget. FHK kom godt fra start og var i front med 4-1, og så forlangte Kolding timeout og det vendte kampen fuldstændigt. Den rutinerede KIF-playmaker Chris Jørgensen blev sat på banen, og der blev kommanderet syv mod seks fra KIF-træner Andreas Toudahl.

Inden timeouten var billedet begyndte at tegne sig. Kasper Young brændte helt fri på Águst Eli Björgvinsson, og Martin Bisgaard brændte helt fri ved stillingen 1-4, og et par minutter senere løb Bisgaard igennem feltet og blev dømt overtrådt. Stille og roligt åd Kolding sig ind i kampen i takt med, at FHK lavede fejl og brændte på Björgvinsson.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Udligningen kom ved stillingen 11-11 efter 27 minutter. Efterfølgende kom KIF på 12-11 og siden da førte de resten af kampen. I starten af anden halvleg hægtede FHK sig på, men fra stillingen 17-15 knækkede filmen. Kolding kom foran 20-15 og efter et forgæves sats med syv mod seks kom hjemmeholdet efterfølgende på 25-18.

FHK ramte slet ikke niveau, og på bænken kunne trænerteamet Jesper Houmark og Ole Damgaard se passivt til, mens udskiftede Kasper Young som den eneste indtil sidste fløjt forsøgte at komme med opråb, der skulle få holdet igang, men det var for sent. Værktøjerne fra bænken var defekte, og uanset hvad der blev foretaget, så gik alt galt.

Forskellige konstallationer forsvarsmæssigt blev prøvet. Sågar dækkede FHK i en periode op uden en stregspiller i forsvaret, hvilket er meget udsædvanligt. Angrebsmæssigt led FHK under, at Rune Andersen ikke er på toppen endnu og derfor ikke kunne bruges til andet end aflastning i fem minutter hist og her. 

Den eneste position i bagkæden, hvor der var reel dobbeltgardering var på højre back, men der var meget lang snor til Anders Kragh Martinussen. Jakob Mikkelsen var kun på banen i korte perioder, selvom det var tydeligt, at Martinussen ikke havde dagen, og i de sekvenser, hvor Mikkelsen var inde, gjorde han det fint.

Efter sådan en præstation, hvor intet lykkedes, skal der ses indad af alle parter. Det var ikke godt nok. Trænerteamet havde ikke modsvar, der virkede på KIF Koldings syv mod seks, og spillerne på banen viste et bundniveau, som ikke må forekomme, når man spiller i Herre Håndbold Ligaen.

Vi talte efter opgøret som sædvanligt med FHK-træner Jesper Houmark, og han var udmærket klar, at det ikke var godt nok det, der var bleve leveret og lagde heller ikke skjul på skuffelsen over det.

»Jeg er frustreret over, at vi spillede deres keeper på det islandske landshold og jeg er frustreret over Chris Jørgensen dominerer så meget offensivt,« sagde Houmark.

Var værktøjskassen tom?

»Det er ikke værttøjskassen, der manglede noget i, men vi havde kæmpet med at få noget seks mod syv op at stå, og vi har ikke fået trænet det så meget som vi ville, og derfor håber jeg vi bliver skarpere på det,« forklarede Houmark og kom ind på skuffelsen over at skuffe håndboldbyen Fredericia:

»Det er intet mindre end forfærdeligt. Det gør ondt ind i hjertet. Det er sådan, at de to sejre fra sidste år er slettet i hukommelsen, fordi vi kom i en situation hvor vi spiller så skidt.«

Emil Tellerup var en af de få, der spillede en nogenlunde kamp for FHK, men hans 12 redninger ændrede ikke på, at FHK tabte 31-22.

»Det er selvfølgelig ekstremt ærgerligt, at vi tabte. Det er sur røv, men der er ikke så meget at gøre end at klø på. Det var ikke det vi stod op for imorges,« sagde Tellerup og kom ind på, hvad der gjorde, at FHK fik et udfald fra omkring det 15. minut og resten af kampen:

»Der er en klar sammenhæng. De går i syv mod seks, og vi fandt på intet tidspunkt en model for at dække Chris Jørgensen. Han spillede så godt som man kan spille syv mod seks. Vi var foreberedt, men det sad lige i skabet og vi fandt ikke en vej ud af det,« forklarede Tellerup.

FHK har ambitioner om at kæmpe med om en plads i top-8, men Tellerup anser det ikke som realistisk i holdets nuværende forfatning.

»Nej, hvis du vinder en ud af fem kommer du ikke i slutspillet, men vi ved ikke hvad fremtiden byder. Hvis vi holder det her niveau bliver det tungt.«

https://lecture.dk/

Se her Sportsredaktørens karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (4 – Man of the Match): Målmanden gjorde sin del af jobbet. 12 redninger på 37 forsøg giver en redningsprocent på 32. Læg der til, at FHK i store dele perioder ikke dækkede særlig godt op og derfor gav svære arbejdsbetingelser til Tellerup.

Jimmi Andersen (UB): Spillede ikke nok.

Mikkel Løvkvist (UB): Kom ikke på banen.

Martin Bisgaard (4): Lavede tre mål på fire forsøg, men den chance han brændte var stor og så løb han igennem feltet i forbindelse med et indløb.

Mads Lenbroch (4): Lavede fire mål på seks forsøg, og det er fint af den unge fløj. 

Nicolaj Nørager (00): Spillede en meget usikker kamp, selvom det blev til fire mål på otte forsøg og fem assists. Bundniveauet skal højnes.

Rune Andersen (UB): Fik kun enkelte indhop.

Jesper Lindgren (00): Fik ikke styr på forsvaret, der ikke kunne håndtere Koldings syv mod seks.

Kristoffer Jessen (UB): Spillede ikke nok.

Kristian Stoklund (00): Stoklund ramte ikke dagen. Lavede tre mål på ni forsøg.

Anders Kragh Martinussen (00): Var meget uskarp afslutningsmæssigt. Blev noteret for to mål på ni forsøg. Har kun sporadisk ramt det niveau, som han blev hentet til klubben for.

Jakob Mikkelsen (4): Lavede to mål på tre forsøg og lavede to assists. Burde have spillet mere.

Kasper Young (02): To mål på fire forsøg lavede Young, der blev læst af Koldings keeper.

Jakob Frederiksen (UB): Spillede ikke nok.

Mathias Hedegaard (00): Forsvaret fungerede ikke og så brændte Hedegaard helt frie chancer. Lavde et mål på tre forsøg.

Rasmus Meyer (00): Forsvaret hang ikke sammen, og det er en af Meyers hovedopgaver.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer