Tekstildesign-studerende Astrid Karup Dinesen slår dørene op for turister og borgere i Christiansfeld og inviterer dem til at opleve UNESCO-byen på en helt ny måde i et kreativt værksted under navnet ’Weaving Christiansfeld.’

’Christiansfeld er en by, der er fyldt med smukke detaljer, og dem har jeg taget udgangspunkt i og lavet forskellige postkort med fotos fra byen’, siger Astrid Karup Dinesen og forklarer videre:

’Tanken er, at dem, der kommer forbi selv skal arbejde videre med postkortene ved at bruge forskellige materialer som papir og garn. Der er også mulighed for være med til at væve en stor billed-komposition, der bliver lavet med inspiration fra byen’, fortæller Astrid Karup Dinesen, der selv bor i Christiansfeld og laver det kreative værksted som afgangsprojekt fra Designskolen Kolding.

En ny måde at opleve Christiansfeld på

Efter UNESCO-udnævnelsen sidste sommer har Christiansfeld Centret haft travlt med seks til 20 rundvisninger om ugen og et stort dagligt besøgstal i informationscentret. Birgitte Lamp, der står i spidsen for UNESCO-byen og Christiansfeld Centret ser det kreative værksted som et supplement til de traditionelle formidlingstilbud til turisterne.

’Vi vil fortælle historien om Christiansfeld på klassisk vis med fx by-rundvisninger og udstillinger. Men vi vil også eksperimentere og udvikle nye events, der giver mulighed for at opleve byen på en helt unik måde, som Weaving Christiansfeld’, siger Birgitte Lamp, der håber, at mange kigger forbi Søstrehuset og kaster sig over udfordringen med at lave sit eget Christiansfeld-postkort eller væve et Christiansfeld-billede.

Om Weaving Christiansfeld

Det kreative værksted ’Weaving Christiansfeld’ er en del af tekstildesign-studerende Astrid Karup Dinesens afgangsprojekt og resultatet bliver vist på afgangsudstillingen på Koldinghus til sommer. Besøg værkstedet den 1., 2. og 3. april kl. 10-16 i Christiansfeld Centret i Søstrehuset, Nørregade 14 i Christiansfeld. Det er gratis at deltage og alle er velkomne.