Bjerggeden & Byrotten i Midtpunktet har deres værksted åbent under nedlukningen af selve butikken. Lau Bilde Nielsen står og pusler med lidt cykler, men han kan godt mærke, at det ikke er en normal januarmåned.

Det er stille, meget stille. Langt hovedparten af butikkerne i Fredericia centrum er lukket ned som følge af restriktionerne. I Midtpunktet er der stadig lidt liv, hvor Fredericia Frugt & Grønt har åbent og tager man turen lidt længere op ad trappen har Fakta og Bjerggeden & Byrotten også åbent.

Lau er stadig klar med kyndig vejledning på Bjerggeden & Byrottens værksted. (Foto: AVISEN)

Værkstedet skal holdes igang i Bjerggeden & Byrotten, hvor Lau går og pusler med cyklerne. Under vores besøg ringede telefonen med en kunde, der skulle have repareret det tohjulede køretøj, men Lau forklarer, at det ikke er fordi det vrimler med kunder.

»Som udgangspunkt har vi ikke det vi plejer at lave i januar, men der er stadigvæk kunder. Som vi talte om før er det federe at komme på arbejde end at kukkelure derhjemme,« siger Lau, der blandt andet benytter tiden til at få gjort rent og rode.

Hvordan plejer januar at være normalt?

»Der plejer at være travlt med januarudsalg, og vil vil ud at have luft, men nu er der kun lidt reparationer. Vi sælger lidt, men slet ikke som vi plejer,« forklarer Lau.

Under nedlukningen må Bjerggeden & Byrotten stadig holde deres værksted åbent. (Foto: AVISEN)

Ikke eneste ændring

Foruden det mindre kundeflow end normalt, så er det ikke den eneste ændring i Bjerggeden & Byretten. Arne Gunnar Poulsen, der åbnede Bjerggeden & Byrotten tilbage i 1989, har overdraget sin andel af butikken til Lau, der nu kan kalde sig 100 % ejer af butikken.

»Det er noget vi har talt om siden dag ét for 13-14 år siden, hvor jeg blev ansat. Men Arnes tur i græsset, hvor han fik kræft, satte lidt gang i det for tre år siden,« siger Lau og slår fast, at det ikke ændrer noget på butikkens drift:

»Det bliver det samme som det plejer. I de sidste tre år har han været trukket ud pga. sygdom, og jeg har fået mere hår mellem tænderne og hår på brystet,« forklarer Lau, der stadig vil trække på Arne, hvis der er behov for det:

»Det bliver mere i en rådgivende funktion, hvor det kan være noget han har set tilbage i 90’erne eller 00’erne og derfor har noget erfaring, som jeg kan bruge, men omvendt har jeg været selv i de sidste 2-3 år,« slutter Lau.

Lau kan stadig trække på Arnes mangeårig erfaring, som kan komme Lau til gode især med den praktiske erfaring Arne har. (Foto: AVISEN)

Bjerggeden & Byrotten holder åbent mandag – torsdag fra klokken 10:00 – 17:30 og fredag er åbningstiden 10:00 – 18:00.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer