Tangoforeningen La Luna har hentet det fantastiske orkester Quinteto Ängel der spiller den Argentinske komponist Astor Piazzolla’s kompositioner i egne fortolkninger.

Tyske Quinteto Angel –ledet af Christian Gerber der spiller Bandoneón, er et af Europas fineste og mest populære tangoorkestre, giver koncert. Orkesteret har den traditionelle instrumentsammensætning med klaver, bas, cello, violin og bandoneon. Efterfølgende spiller de op til milonga = tangobal, hvor der danses Argentinsk Tango.

Quinteto Ángel blev siden starten i 2001, hurtigt et af Tysklands mest berømte tango ensembler og spiller i dag i hele Europa. Med ekstraordinært personligt engagement spiller de fem kunstnere musik, der skifter mellem højtidelig melankoli og hektisk pulserende kraft. De er kendt for deres fortolkninger af den traditionelle argentinsk tango og sammensætninger af tangoens nuevo-hovedperson Astor Piazzolla.
Dans sammen med tangofans og nyd den sensuelle musik. Orkestrets 1. sæt vil være en ren koncert del, hvorimod der i 2. Sæt spilles til Milonga.

DANSEN.
Argentinsk tango er en anderledes form for samvær mellem mand og kvinde. Hver har sin rolle, hvor både maskulinitet og feminitet i høj grad kommer til udtryk. Den ret intense kommunikation foregår helt uden ord og er en udfordrende måde at være sammen på, både for unge som for knap så unge. For par, hvor meget er blevet rutine og hverdag, kan argentinsk tango være et fornyende og sundt input.
Om eftermiddagen er der workshop – for øvede og let øvede tangodansere. Den ledes af Maria José Grattarola. Maria er fra Uruguay og har boet i Buenos Aires de sidste 13 år, hvor hun har undervist i tango. Hun har fået undervisning af Rodolfo Dinzel – en af de mest anerkendte lærere i Argentina.
Efter workshoppen er der ’Introduktion til tangoen for nye dansere’ . Her vil Maria José Grattarola fortæller om tangoens historie og giver en introduktion til tangoens basale trin.

Fakta:
NICOLAI scene 5 september.
Kl. 20.00 – 22.00 Quinteto Angel: Christian Gerber – Bandoneón, Frank Schule – Piano, Bernhard vin der Gabelentz – Violine, Samuel Lutzker – Cello, Rodolfo Paccapelo – Kontrabass. 1. sæt. Koncert. 2. Sæt. Milonga.
Kl. 16.00 – 17. Workshop – for øvede tangodansere
Kl. 17.45–18.45 Intro – til nye tangodansere
Tangoforeningen La Luna: http://www.tangokolding.dk