”When you walk, through a storm” lyder det over højtalerne i thansen ARENA, når en kamp er fløjtet af. Manden bag pulten er Thorkild Nielsen og ved hans side sidder Lasse Hunniche.

Lasse og Thorkild er begge to frivillige i Fredericia Håndboldklub. De møder troligt ind til alle kampe, og uden dem ville kampene være en noget tam affære. Der ville ikke være nogen reklamer på de nye LED-bander og der ville hverken være musik eller speak undervejs i kampen. Lasse og Thorkild har derfor en vigtig rolle i afviklingen af kampene i den nyrenoverede thansen arena, men de nyder det begge meget.

”Jeg har den sjove opgave at speake til kampene. Det er ligesom min opgave at sætte en god stemning i hallen og så få en masse medvind ned til spillerne på banen”, fortæller Thorkild Nielsen og fortsætter:

”Jeg nærmer mig nu næsten ti år som speaker. Jeg har været med i ligaen, hele vejen ned og nu er vi tilbage igen. Det har været en sjov rejse. I ligaen var der over 2.000 tilskuere, det var lidt noget andet i Jyllandsserien. Nu er vi tilbage ved de mere en 2.000 tilskuere, det er en kæmpe fornøjelse”. 

Lasse Hunniche har et velkendt efternavn. Hans far er nu kasserer i klubben og tidligere spiller på højeste niveau. Selv har Lasse også trådt sine håndboldsko i Fredericia Idrætscenter, men nu har han en anden rolle i klubben.

”Jeg styrer den nye kube i loftet. Alt hvad der sker på banen skal kunne ses på kuben, alt fra mål til gule kort og udvisninger. Klubben har også fået nye LED-bander, hvor sponsorerne kører henover. Dem har jeg også fået ansvaret for, at de altid kører med de rigtige reklamer”, fortæller Lasse.

Hvordan bliver man frivillig som jer to?

”Jeg tror at Thomas (Renneberg-Larsen, red.) havde hørt, at jeg læser noget med IT på Universitetet. Derfra havde jeg et godt udgangspunkt for min rolle, så jeg havde et godt forspring der”, fortæller Lasse.

”Arbejdet er lønnen i sig selv. Jeg nyder at komme i hallen og møde alle tilskuerne, spillerne og de andre frivillige. Jeg er her fordi jeg synes det er sjovt, og fordi jeg brænder meget for klubben”, lyder det fra Thorkild, der tidligere har været både træner og formand for Fredericia Håndboldklub.

Kan I tage folk lidt med ind i jeres arbejdsopgaver, hvor lang tid før møder I ind?

”Jamen, jeg møder ind mindst to timer før. Der er en hel masse der skal være styr på, eksempelvis hvem der er kampsponsor, hvilke unge talenter der løber med spillerne på banen og HK Ultras’ næste arrangement. Desuden gælder det jo om at være meget opmærksom, jeg skal følge nøje med i kampen så jeg kan fortælle tilskuerne, hvad der foregår”, fortæller Thorkild Nielsen og fortsætter:

”Når jeg møder ind er det første jeg gør altid at teste musikanlægget og få mine skærme sat op.”

”Jeg møder også ind omkring to timer før kampstart. Der er meget teknologi i mit job, og som det altid er med teknologi skal det drille lidt. Enten er der ikke lyd på hornet eller også er der en bande der ikke makker ret. Men vi får, næsten, altid helt styr på det”, fortæller Lasse Hunniche.

Hvad med næste sæson, er I så et makkerpar igen?

”Jeg vil i hvert fald gerne være her igen i næste sæson. Det er en fornøjelse af være en del af klubben, og så har jeg jo en af de bedste pladser i hallen”, siger Thorkild med et grin og fortsætter:

”Jeg er også gået i skarp træning til næste sæson, så jeg kan følge med i det høje tempo, når det hedder liga”.

”Jeg har også bevæget mig meget, dog ikke fysisk, men i tog”, supplerer Lasse med et grin.

”Ej, spøg til side. Jeg vil meget gerne være en del af klubben igen til næste sæson. Det er virkelig fedt at være en del af det her setup – og så er jeg jo kun lige kommet i gang med min opgave herude”, slutter Lasse Hunniche.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.