Forside Fredericia Lars Ejby: Den Kreative Skole har i dén grad ført sig på...

Lars Ejby: Den Kreative Skole har i dén grad ført sig på landkortet

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Fredericia Kommune er blandt de nye kommuner, der er udvalgt til talentkommuner. Det sker på baggrund af arbejdet med Den Kreative Skole, som formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen (A), nu kalder for blåstemplet.

Fredericia Kommune har benyttet den mulighed, der lå i talentkommunepuljen, om at søge om at blive udpeget som talentkommune på baggrund af sit ambitiøse talentarbejde, men uden at søge tilskud fra puljen.

Det er nu lykkedes, og det er noget, der glæder Lars Ejby.

“Det er jeg utrolig stolt over. Den Kreative Skole har i dén grad ført sig på landkortet og nu har fået den udnævnelse af Kulturministeriet. Jeg har ikke været i tvivl om, at vi har en skole, der virkelig arbejder godt med eleverne. Det er en blåstempling af Den Kreative Skole, som gør en eminent indsats,” siger han til Fredericia AVISEN.

For år tilbage lavede man en vision for Den Kreative Skole, og det er med baggrund i den, at det nu er lykkes at blive udnævnt som talentkommune.

“Man skal først og fremmest starte med eleverne, som skal være dygtige. Der er en fantastisk stab af undervisere, lederstab og en aktiv bestyrelse omkring skolen, der også er en god medspiller. Samarbejdet med os politikere og skolen går hånd i hånd. For år tilbage fremlagde vi visioner om de økonomiske rammer. Vi stolede på dem fra politisk side, og har fået dem opfyldt,” forklarer Lars Ejby og kommer på visionen:

“Det var en vision udarbejdet af ledelsen, og vi kan nikke genkendende til mange af detaljerne,” lyder det fra Lars Ejby.

Kulturministeriets talentindsats omfatter kunstarterne: arkitektur, billedkunst, film, kunsthåndværk og design, litteratur, musik og scenekunst. 

Der afsættes 8,5 mio. kr. til en styrkelse af lokale talentmiljøer i hele landet og 4 mio. kr. årligt til et karriereprogram for unge kunstnere.

Talentindsatsen indeholder blandt andet også initiativer, hvor de kunstneriske uddannelsesinstitutioner skal styrke talentindsatsen gennem samarbejde med talentmiljøerne og ruste de studerende til et bæredygtigt arbejdsliv.

Læs her hele Kulturministeriets talentindsats.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen
DEL