Den danske håndboldlegende, Lars Christiansen, fylder i dag 50 år.

I 2015 blev Lars Christiansen optaget i sportens Hall of Fame, og det sker på baggrund af en lang håndboldkarriere, hvor han særligt huskes for sine mange år i Flensburg-Handewitt og de 338 landskampe med 1.503 mål til følge.

Det startede dog, som med så mange andre, i det små for Lars Christiansen. Han er født og opvokset i Sønderborg, og spillede i den lokale klub Vidar Sønderborg, hvor han startede som fire-årig. Som årene gik blev det mere og mere tydelig, at Christiansen havde et særligt talent, og det fik Ribe øjnene op for i 1990, hvor de hentede ham til Domkirkebyen. 

Det blev til to sæsoner i Ribe HK inden, at turen gik mere mod øst, hvor KIF Kolding stod klar med en kontrakt til Lars Christiansen, der for alvor fik slået sit talent fast i Kolding, hvor han var med til at vinde mesterskabet i 1993 og 1994, mens det i ’93 også blev en pokaltitel.

Den effektive fløjspillere blev med tiden aktuel for endnu større klubber, og Flensburg-Handewitt endte med at løbe med hans underskrift. I sommeren 1996 skiftede han til den nordtyske klub, hvor han den dag i dag arbejder som sportschef. Allerede fra sæson ét gjorde Lars Christiansen det så godt, at han kom på All star-holdet i Bundesligaen, og det gjorde han i alle sæsoner frem til 2010, hvor han stoppede i Flensburg.

I tiden i Flensburg blev det i 1997 til flere titler. Det skete i EHF Cuppen, og tre år i træk fra 2003-05 vandt nordtyskerne pokalturneringen, og det blev også til et enkelt mesterskab i 2004. Undervejs var dansk håndbold i rivende udvikling, og det gjorde også, at Lars Christiansen fik vundet noget metal i landsholdsregi.

Det hele startede med en EM-bronze i 2002, og det blev fulgt op af EM-bronze i 2004 og 2006, samt en VM-bronze i 2007. Den helt store triumf kom ved EM i Norge i 2008, hvor Danmark vandt guld, og efter et par medaljeløse år, kom der igen metal til Danmark i 2011, hvor det blev til VM-sølv, og i 2012 blev det EM-guld, hvilket blev den sidste slutrunde for ham.

Fra 2010-12 spillede Lars Christiansen i Kolding, og efterfølgende indtillede han karrieren, hvorefter han overgik til at blive ekspert for TV 2. I 2019 blev han ansat i Flensburg-Handewitt, hvor han stadig er ansat den dag i dag.