Den fredericianske ejendomsmægler Lars-Bo Ottesen fra Place2Live er glad for de gunstige renter på 30-års-lån. Det er nu, man skal slå til – Fredericia er populær som aldrig før – nu kigger sågar vejlensere, koldingensere og middelfartere på byens boligmarked.

Mødregrupper, børnehavebørn, stamlæsere har indtaget Fredericia Bibliotek i Prinsessegade, hvilket giver et leben udenfor og indenfor i Prinsessegade, hvor jeg parkerer bilen og går de få skridt til Place2Live, der ligger kort fra byens største kulturhus.

Hos Place2Live er der liv og travlhed. Både Lars og Lotte er på telefonerne, men efter et stykke tid bliver det min tur til at høre om ejendomsmarkedet i Fredericia fra både købers og sælgers vinkel. Men jeg får også historien om det lave renteniveaus betydning for boligmarkedet, som vi har skrevet om flere gange i denne uge, set med ejendomsmæglerens øjne.

“Fredericia er virkelig attraktiv. Købere kan købe et hjem til 0,5 procent i rente – fastforrentet i 30 år. Det er historisk, og giver samtidig både førstegangs- og erfarne købere unikke muligheder for at gøre en god handel. Har man ro i maven, kan man også vælge de negative variable lån, men jeg ser naturligvis, at tyskerne har reccision og sydeuropæerne kæmper med gæld,” siger Lars-Bo Ottesen og uddyber:

“Jeg tror generelt, at markedet og økonomien fortæller, at vi er ved at være på toppen, dermed ikke sagt, at luften går af ballonen, når renterne stiger. Der er efterhånden lavet så mange gode fornuftige løsninger, og så er levestandarden hævet i store dele af verden, at der er nogenlunde økonomisk ro.”

Kan du sige lidt om prisniveauet i Fredericia, nu hvor du fortæller, at det er attraktivt både at købe og sælge?

“Det er også sandt. I forhold til prisniveauet, så er priserne i Fredericia ikke steget så vildt, som i andre byer. Dog er det blevet bedre de sidste tre-fire år, men hvis udbuddet falder, f.eks. når købestærke borgere udefra bosætter sig, når de f.eks. skal arbejde for DLG, Google eller Ørsted, vil priserne stige. Selvom priserne skulle stige mere som følge af dette faktum, så leverer Fredericia virkelig fantastisk meget bolig for pengene i sit udbud på godt 400 boliger, men jeg vil da lyve, hvis jeg ikke sagde, at vi gerne så flere boliger til salg,” fortæller Lars-Bo Ottesen.

Hvad efterspørger dine kunder?

“Det er meget blandet, og derfor er det godt, at Fredericia har så meget at byde på. Boligerne i bymidten er blevet så populære, at de rives væk. Vi kan slet ikke få nok til salg. Det tror jeg skyldes vores politikere, Business Fredericia og vores kulturliv, der har vakt byen til live igen. En tur ned gennem midtbyen, viser også en by med fornyet selvtillid, en by der oser af liv, kultur og historie. Der er ikke stille længere,” siger Lars-Bo og slutter med en positiv nyhed set med lokale briller:

“Samtidig kan vi med Erritsø, Snoghøj, Bredstrup, Pjedsted, Herslev, Trelde, Egeskov, Taulov og Skærbæk tilbyde lækre boliger udenfor byen også, og det er vigtigt, når f.eks. en børnefamilie skal flytte til byen – og her kan jeg i øvrigt afsløre noget, som jeg ikke har hørt, mødt eller set i mange årtier: Vores naboer vil også bo i Fredericia. Vi har historisk mange forespørgsler fra vejlensere, koldingensere eller middelfartere. Det er virkelig stort.”

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?