Fredericia er så heldige at have en helt unik tilbagevendende Festival. Sidste år havde de debut på Dronningepladsen på Idrætsvej. Metal Magic afholder deres 11. festival og forberedelserne er i gang.

Fredericia AVISEN blev inviteret til arbejdsdag hos de ivrige og frivillige metal folk. I en lille oase i Taulov møder jeg en flok langhårede heavymetal entusiaster. Jeg møder først festivalens leder Martin Jørgensen. Han har sat sig med sin bærbare computer i en opstillet dobbeltpavillon. Han har glædet sig længe og sidder og sørger for, at alt virker på de sociale medier. Overfor ham sidder den ansvarlige for de kulinariske oplevelser, Palle Laursen, som i dag dog ikke har hest på menuen. Sidste år kunne festival gæsterne blandt andet spise helstegt hest, i dag står den på pølsemix, når det hårdtarbejdende metalfolk skal afspises. Da Fredericia AVISEN var forbi var der cirka 10 frivillige i gang.

Klar til pølsemix – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Solen bager ned i dag og uden for pavillonen er der en møbelproduktion i gang. Der er gang i 25 paller, så for hvert år vokser tingene på den hyggelige festival. Der pudses, slibes og males, festivalen emmer af DIY-projekter.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Sidste år voldte specielt lydtårnet eller det som man kalder front of house, da det tog meget lang tid og mange ressourcer at få det til at fungere efter planen. Det er en af grundende til at front of house har topprioritet i dag. Det bygges helt op og delene opmærkes, så der ingen overraskelser kommer.

Clark Paulsen
Clark Paulsen – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Clark Paulsen er ansvarlig for projektet med lydtårnet og det skrider godt frem. Martin Jørgensen fortæller, at ideen er at der kan blive plads til en kameramand på toppen som kan forevige festivalen fra toppen af begivenhederne.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Efter denne arbejdsdag kunne jeg læse på Facebook at flere havde skrevet, at de gerne ville give en hånd med. Det resulterer i, at der nok kommer et par forberedelsesdage mere inden festivalen. Metal Magic Festival løber af stablen fra 12 – 14 juli.

Se mere om Metal Magic Festival 11 her