De to kvindelige skiløbere, Marta Bassino og Katharina Liensberger, delte VM-guldet, selvom Liensberger samlet var hurtigst.

Kvindernes paralelleslalom skulle afgøres tirsdag, og der var drama til den helt store guldmedalje bogstaveligt talt. I disciplinen konkurrerer kørende side om side på et rødt og et blåt spor, men det viste sig, at det røde spor var væsentligt hurtigere end det blå. 

Finalen blev afgjort over to omgange. Først konkurrerede de to finalister imod hinanden, og vinderen får et forspring på afstanden imellem de to til det andet løb – dog maksimalt et halvt sekund. I kvindernes finale vandt Katharina Liensberger over Marta Bassino med mere end et sekund i runde 1, men føringen blev skåret ned til et halvt sekund inden runde 2, hvor Bassino fik det hurtige røde spor.

I anden runde kom de to finalister i mål på nøjagtig samme tid, hvilket betød, at Liensberger var den hurtigste løber samlet set, hvis ikke forspringet fra første gennemløb var blevet skåret ned. Bassino blev i første omgang kåret som vinderen, men det blev ændret til delt guld, da reglerne siger, at guldmedaljen skal deles, hvis kørerne har samme tid i finalen.

Det fik dem østrigske landsholdschef, Christian Mitter, i det røde felt.

– Sportsligt set er det helt uretfærdigt. Hun (Liensberger, red.) var hurtigere. Jeg følte, at det var som et amerikansk valgsystem, hvor den, der får flest stemmer, ikke bliver præsident, siger han til NRK.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer