Det danske fodboldlandshold er ofte udskældt, men i lørdagens landskamp mod Schweiz blev der skudt med skarpt, da det gjaldt og Danmark er nu tæt på at være klar til EM-slutrunden, hvor der afvikles to kampe i Parken.

Vi skal huske, at vi er Danmark og ikke er en fodboldstormagt som Belgien, Frankrig, Brasilien og Tyskland, hvor man kan tillade sig at have have forventninger til spillet hver gang.

Danmark spillede en disciplineret kamp hele vejen igennem, og så er det rigtigt, at Kasper Schmeichel måtte diske op med flere verdensklasseredninger, men man kan ikke holde en nation fra Schweiz fra chancer igennem en hel kamp.

Schweiz er rangeret over Danmark på FIFA’s verdensrangliste, og kampen var derfor at regne som en 50/50-kamp, selvom man som dansker naturligvis altid håber, at nationalmandskabet vinder.

Derfor er det nonsens, når Kanal 5-journalisten Kian Fonoudi i et postmatch interview sagde, at Danmark ikke spillede godt. Befriende var det, at de danske spillere sagde fra overfor det dårlige spil og i stedet fokuserede på, at de havde besejret et glimrende fodbold.

Danmarks vej til EM ser nu positiv ud med sejren, og det skal vi glæde os over, i stedet for at fokuserer på, at der ikke var sambarytmer igennem alle 90 minutter.

Én god aktion af Christian Eriksen var nok til at lirke det schweiziske forsvar op, og så slog Yussuf Poulsen til og bankede sikkert bolden i kassen i en situation, hvor han nærmest kun kunne skuffe. Det aftvinger respekt at slå til på den måde, når chancen byder sig.

Landskampe i Parken kan bare et eller andet, og derfor var det også en fornøjelse at se den folkelige opbakning, der var til landsholdet i lørdags. Med rette har spillerne tidligere været udskældt, både pga. knap så godt spil, men også en mindre begejstret attitude.

I lørdags fik vi hele pakken, og man kan i dén grad sige, at landsholdet ramte befolkningen med Danish Dynamite, som der stod på tifoen på Nedre C.

http://bit.ly/lolalecture