Landsbydysten har fået borgerne i Kolding Kommune ud at gå. 70.000 km eller helt præcist 1,75 gange rundt om jorden tilbagelagde landsbyerne inklusiv centerbyerne og Kolding i løbet af uge 11 og 12.

Følelsen af fællesskab, holdånd, motion og konkurrence. Det er blot nogle af de værdier, som borgerne i Kolding Kommune giver udtryk for, at de har fået ud af at være med i Landsbydysten.

Landsbydysten har givet bevægelse uden omklædning, og det har været en let måde at kickstarte de gode vaner på, fordi konkurrencen både indbød til konkurrencementalitet og holdånd, når borgerne dystede med og mod hinanden.

Kort fortalt, så er Landsbydysten en kampagne, der handler om at få mere bevægelse, en følelse af fællesskab, sundere vaner og lidt hyggelig konkurrence ind i hverdagen. Dysten varer to uger, og på de to uger skal man gå eller løbe så mange kilometer dagligt, som man kan og vil. Lokalområderne inddeles i zoner, og de forskellige zoner dyster mod hinanden over de to uger om at tilbagelægge flest kilometer. Både gang og løb tæller.

”Vores fokus har været på at give borgerne i kommunen en god mulighed for at have noget bevægelse at være sammen om hver for sig i disse coronatider, hvor alle kan være med. I Landsbydysten kæmper man som lokalområde om at tilbagelægge flest kilometer, og her tæller hver en kilometer. Så selvom man ikke går fysisk sammen, så får man alligevel følelsen af at være en del af fælleskabet, når man har samme mål. Så giver det lidt mere mening at gå sig en tur,” fortæller Anette Hvidtfeldt, der er projektleder på Bevæg dig for livet i Kolding Kommune, som står bag Landsbydysten.

På 14 dage har landsbyerne inklusiv centerbyerne og Kolding samlet tilbagelagt 69.962,54 km, hvilket svarer til 1,75 gange rundt om jorden ved ækvator.

”Resultatet taler for sig selv. Vi er stolte af Koldings borgere, der virkelig har taget Landsbydysten til sig. Vi har i gennemsnit haft 650 borgere med pr. dag. Men man behøvede ikke at indberette kilometer hver dag. Så samlet set har vi haft omkring 1.300 borgere i Kolding Kommune til at deltage i Landsbydysten. Derfor tør vi godt at love, at dette ikke er sidste gang, vi har afviklet Landsbydysten”, fortsætter Anette Hvidtfeldt. ”Ud fra deltagerantallet kan vi se, at der er basis for at udvide Landsbydysten med en bydelsdyst blandt borgerne, der bor i byerne i 6000 Kolding.”

Har man fået lyst til at fortsætte de gode gåvaner og gå ture sammen med andre efter Landsbydysten, så kan man se et overblik over gåfællesskaberne i Kolding Kommune på www.kolding.dk (under Fritid og Idræt).

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer