Landbrug & Fødevarer vil nu teste mulighederne for, at cannabis kan blive legaliseret i Danmark. Flere amerikanske stater har allerede legaliseret den omdiskuterede plante, og lavede en god forretning ud af det. Derfor foreslår erhvervsorganisationen at der fra politisk hold nedsættes en såkaldt cannabis-kommission.

  • Cannabis, hash eller hamp er ofte til debat herhjemme, men vi mangler en gang for alle at få gennemanalyseret alle muligheder og risici og få punkteret myterne, så vi kan finde ud af, om vi i Danmark ligesom man har gjort i USA også skal have en betydelig cannabis-industri . Derfor forslår vi de danske politikere, at de nedsætter en cannabis-kommission, så vi kan få mulighederne testet nu, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Lars Hvidtfeldt kan godt se en fremtid, hvor der gror hamp på danske marker, hvor danske virksomheder forarbejder hampen til alle de formål, planten rummer.

  • Hamp kan både bruges som byggematerialer, tøj, medicin og som rusmiddel, så potentialet er enormt for både landbruget og industrien. Men det kræver, at vi som samfund bliver enige om, at det er den vej, vi vil gå. Når vi ser, at cannabis er blevet en milliard-industri i USA, mener jeg ganske enkelt ikke, at vi kan tillade os ikke at undersøge mulighederne, hvis det fx både kan skabe nye job, vækst, øget bæredygtighed og livgivende medicin for fx kræftpatienter, siger Lars Hvidtfeldt.

Ifølge en helt ny befolkningsundersøgelse, lavet af Nordstat, har 1 ud af 14 danskere anvendt canabis det seneste år, 71 pct. mener, at cannabis bør legaliseres til medicinsk brug i Danmark, mens knap hver fjerde går ind for en 100 % legalisering. Samtidig mener godt halvdelen af danskerne, at cannabis bør være et forretningsområde.

  • Vi kan se, at befolkningen er rimelig åben og positiv over for cannabis, så nu mangler vi bare vores politikere, slutter Lars Hvidtfeldt.