De fleste har efterhånden vænnet sig til afstandsmarkeringer på gulvene i landets dagligvarebutikker. Nu har Lidl sat gang i produktionen af flere end 25.000 afstandsmarkeringer, som landets folkeskoler fra i dag af kan få til opsætning på deres skole.

Når de yngste elever her til morgen møder ind på Viby Skole i Aarhus, vil skolens gangarealer tage sig en smule anderledes ud, end de plejer. Viby Skole er nemlig den første i landet, der får afstandsmarkeringer på skolens gange, på biblioteket, foran toiletterne og ved håndvaske. De skal gøre det lettere for elever og lærere at huske at holde afstand til hinanden.

”Idéen opstod faktisk, da jeg skulle aflevere mine børn i skole i sidste uge. Da jeg så, at der var tegnet afstandsmarkeringer med kridt, tænkte jeg: ”Det kan vi da hjælpe med”. Vi har jo fået produceret afstandsmarkeringer til alle vores 126 butikker i mere end en måned nu og har efterhånden en vis erfaring,” fortæller Dirk Fust, direktør i Lidl Danmark.

Oplevelsen fik direktøren til at gå i tænkeboks sammen med resten af direktionen, hvor de andre også havde noteret sig samme fællestræk i afstandsvejledningen til skoler og dagligvarebutikker. Herefter besluttede man sig hurtigt for at gøre noget, og der blev trukket i tråde hos leverandører, medarbejdere og skolelærere, og fra i dag kan Lidl tilbyde et gratis sæt afstandsmarkeringer til alle landets folkeskoler.

Viby Skole tester de nye afstandsmarkeringer

På Viby Skole i Aarhus har man siden i går haft de nye afstandsmarkeringer. Her er skoleleder Dorte Marianne Jensen spændt på at se, om tiltaget gør en forskel:

”Jeg har jo efterhånden selv vænnet mig til det fra mine indkøbsture, og det er da helt oplagt, at vi lærer på kryds og tværs af brancher og fag i den her tid. Jeg har set mange versioner af afstandsmarkeringer i både kridt og gaffatape, så jeg tror bestemt, det kan blive en stor hjælp på vores såvel som andre skoler.”

Fra i dag kan alle landets folkeskoler få tilsendt 25 stk. afstandsmarkeringer og vejledning til opsætning ganske gratis via www.holdafstandiskolen.dk

”Der er kort fra idé til handling i Lidl, og vi er glade for at kunne stille vores erfaring og samarbejdspartnere til rådighed for alle de brancher, som måtte have brug for det. Jeg håber, afstandsmarkeringerne kan være en lille hjælp i den store opgave, folkeskolelærere over hele landet står overfor i disse uger med genåbningen af skolerne for de mindste,” siger Dirk Fust.

Fakta om afstandsmarkeringerne til landets folkeskoler

  • Alle landets folkeskoler kan bestille et gratis sæt af 25 stk. afstandsmarkeringer fra Lidl på www.holdafstandiskolen.dk
  • Viby Skole ved Aarhus har testet de nye afstandsmarkeringer siden onsdag d. 22. april
  • Afstandsmarkeringerne er produceret af Inprint i Kolding, som også producerer afstandsmarkeringer og plexiglas til alle Lidls 126 butikker i Danmark
  • De 25.000 afstandsmarkeringer er doneret af Lidl Danmark
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer