Fredericia Bibliotek og Danmarks Biblioteker sætter i uge 37 massiv fokus på læsning under temaet #læsløs.

Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag. Men den danske læsekultur er udfordret. Undersøgelser peger på, at både børn og voksne læser mindre. Og de læser mindre af lyst. Blot 20 procent af de danske skoleelever kan rigtig godt lide at læse, mod 43 procent internationalt. Og de danske skoleelever læser dårligere i dag end i 2011.


I forbindelse med Danmarks biblioteksuge vil bibliotekerne landet over derfor i hele uge 37 tilbyde særlige aktiviteter og events, som på forskellig vis sætter fokus på læsning, og dens betydning for os som mennesker.

På Fredericia Bibliotek kan du bl.a. opleve bogcafé i Taulov samt på Fredericia Bibliotek, og så kan du komme til babycafé, hvor vi sætter fokus på højtlæsning og de første bøger, I kan læse sammen.

Som en del af biblioteksuge 37 vil bibliotekerne i samarbejde med DR desuden kåre danskernes yndlingscitat.

Bibliotekerne er en af de væsentlige spillere, når det gælder om at stimulere til læsning og skabe læselyst. Med de landsdækkende aktiviteter i uge 37 håber vi, at mange vil (gen-)opdage lysten til læsning, samt blive oplyst og inspireret af de mange muligheder, som de danske folkebiblioteker stiller til rådighed for alle i Danmark, uden undtagelse.

Vi håber at se rigtig mange på biblioteket, også i uge 37.
Del gerne dine oplevelser med #læsløs.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?