Man kunne lørdag i Fredericia Dagblad læse, at Cecilie R. Schultz fra Enhedslisten bakker op om Socialudvalgsformand Henning Due Lorentzens udmelding angående Trivselspiloternes reaktion på manglende opbakning fra Fredericia Kommune om en bevilling på 340.000 til et godt formål, hvilket Fredericia har meget brug for.

Hun siger: “Jeg ved, at flere er trætte af den måde, som kommunen bliver mødt på og omtalt på i Frivilligcentret. Man ser kommunen som en modstander i stedet for en medspiller, og det gavner jo ikke nogen. Om det skyldes dårlig kommunikation, ved jeg ikke, men jeg tror, det går begge veje, og nu er der gået hul på bylden.” Nej, det tror jeg næppe, for problemet er ikke kun i Frivilligcenteret, men det er et problem på hele det sociale område i Fredericia Kommune. Der er oparbejdet en arbejdskultur i systemet, som gør, at både frivillige og borgere føler sig trådt på og krænket af både politikere og embedsmænd med deres arrogance.

Jeg har selv oplevet det i Frivilligcenteret. Da jeg samlede en gruppe forældre, som alle havde børn eller unge med særlige behov, hvor vi holdt det første møde i Frivilligcentret. Det fik vi lov til på den betingelse, at der var en “spion” med, som overvågede vores samtaler. Efter det første møde fik jeg besked på, at vi ikke måtte komme der mere, fordi vi omtalte Fredericia Kommune for negativt! Jeg får det ud af artiklen, at både Cecilie R. Schultz og Susanne Eilersen er enige med Henning Due Lorentzen i, at borgere i Fredericia SKAL være enige med Fredericia Kommune, hvis de skal have tilskud. Dermed er Fredericia et “Diktatur”, hvor hverken demokrati eller ytringsfrihed eksisterer. At byens frivillige ikke er enige med Fredericia Kommune, viser jo bare at de også oplever, at kommunens dispositioner på det sociale område ikke er til gavn for byens udsatte borgere. Det er meget svært at se, at byen har råd til at give teatret 13 millioner og flere millioner til elite sport, og samtidig siger nej til 340.000 til Trivselspiloterne. Bente Ankersen siger, at hun vil have mere frivillighed for pengene. Gad vide om hun får det ønske indfriet?

Hvis man kontakter byens politikere skriftlig, bliver der ikke svaret, hvis ærindet ikke er med til at tale byen op, derfor er det forståeligt, at man vælger at gå til pressen og så kan det godt være politikerne bliver sat i en gabestok, som Susanne Eilersen siger, som kan være ubehageligt, men politikere skulle gerne kunne tåle ris, når de ikke lever op til forventningerne. Cecilie R. Schultz har for vane at sige, det er en misforståelse. hvordan kan det være det, når så mange er enige på begge fronter?

Karen Møberg
Blåhøj 12
Fredericia