I Dansk Folkeparti synes vi der er god grund til at glæde sig over udviklingen på Koldinghus.

Vi kan se tilbage på 2015 med positive tal i regnskabet, der sikre et overskud. Over 4,3millioner kr. i entreindtægter fra 107.750 gæster.

Det er også flotte udstillinger og tiltag man kan se tilbage på. Udstilling med Georg Jensen sølv i 150 år var imponerende og den nyansatte kulturarvschef, Steen Rosevinge Lundbye, har formået at omforme den permanente udstilling så den enestående sølvsamling er blevet en del af formidlingen af slottets, Koldings og Danmarks historie. Det er lykkedes virkeligt godt.

Men særligt de investeringer der er foretaget i fremtiden, må glæde alle der holder af Koldinghus. Med en meget generøs donation fra Augustinus Fonden er det slidte parketgulv i Dansesalen udskiftet med fyrretræsplanker. Det gør at den nu også kan bruges til særudstillinger som den igangværende Fabergé-udstilling.

Koldinghus har også fået opgraderet sin sikkerhed. Det er sket i et konstruktivt samarbejde med Kulturministeriets sikringsudvalg og betyder at Koldinghus nu kan udstille særlige kostbarheder, til glæde for de besøgende og Kolding, samtidig med at Staten påtager sig den forsikringsmæssige risiko. Vi kan med andre ord glæde os til endnu mere interessante udstillinger, fordi museet i den grad udvikler sig.

Koldinghus stiller sig ikke med hatten i hånden og kræver flere skattekroner. De øger indtjeningen. Udlejningen af lokaler er steget med 54% og der er en stigning i salget i butikker på 22%. Mange besøgende og stadig flere medlemmer af både erhvervsklubben og museumsklubben.

Søren Rasmussen
Medlem af kulturudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
Kolding