Pludselig forærer Fredericia Havn/ADP over 3 mio. kr. bort. 1. mio. kr. til Fredericia Teater, 1. mio. kr. til Fredericia HK og 1. mio. kr. til FC Fredericia og så lidt til Nyborg!

Har havnens overskud/årets resultat været usædvanligt stort? – Nej – Det er faldet lidt og nu igen på niveau med år 2010.

Hvem ejer ADP? Det gør Fredericias Skatteborgere… Fredericia Kommune ejer 90 % af aktierne og Nyborg Kommune 10 %.

Hvem varetager denne investering af Fredericia Skatteborgeres penge? Det gør borgmester Jacob Bjerregaard som næstformand i havnens bestyrelse.

Havnen bidrager hvert år med udbytte til Fredericia Kommunekasse med max udbytte iflg. Lovgivningen.

Havnens nye direktør, der tiltrådte 1. august har næppe foretaget disse donationer udenom bestyrelsen.

Havnens udmærkede formand Arne Tiersgaard udtalte vedr. denne meget store donation, at havnen ønskede at brande Fredericia.

I Fredericia kommunes budget 2016 – 2019, er der forhandlet en lukrativ aftale for Fredericia teater, om at øge tilskuddet med 3 mio. pr. år, så teatret i alt får 12,5 mio. kr. plus gratis husleje, som svare til 1 mio. kr.

Samtidig skulle teatret selv sørge få at få sponsorater for 2 mio. hos private virksomheder, men Fredericia Havn er 100 % kommunal ejet og ikke en privat ejet virksomhed.

Det kan undre mig, at en havn vil forære 3 mio. kr. til teater, fodbold og håndbold – der er vist ingen der tror det vil give flere skibsanløb og dermed flere indtægter til Fredericia Havn.

Jeg ønsker det bedste for både Fredericia HK, FC Fredericia og det succesrige Fredericia Teater, men det her er en skjult sponsorgave fra Fredericias borgere.

Vi er også stolte af vores havn, en havn der bestemt er kendt for at konsolidere sig og bruge pengene fornuftigt. Disse store million-donationer er aldrig set før i Fredericia Havns historie, derfor undrer jeg mig såre.

Er det et diktat fra havnens hovedaktionær som repræsenteres af Jacob Bjerregaard… jeg kender ikke til denne beslutning, og jeg tror heller ikke de fleste andre byrådsmedlemmer gør det, og er det rimeligt?

 

Kenny Bruun Olsen
Asser Jensens Vej 41
7000 Fredericia
Medlem af Fredericia Byråd for Venstre