I Kolding Kommune har vi en ordning med, at de mennesker, som har størst behov for hjemmehjælp, får et klippekort til ekstra 45 minutters hjælp om ugen. Klippene kan spares op og så bruges samlet til en længere tur, en udflugt, et besøg, indkøb eller noget helt andet.
Det er Dansk Folkepartis store ønske, at den ordning på sigt også kan udbredes til alle øvrige, der får hjemmehjælp.

Ordningen giver selvbestemmelse og tid til mere omsorg, livsglæde og livkvalitet. Derfor foreslår vi ved budgetforhandlingerne, at de afsættes midler til at flere der modtager hjemmehjælp, kan få et klippekort. Det håber vi på bred opbakning til.
Regeringen har forslået, at give penge til landets kommuner, således de også kan indfører en klippekortsordning til ekstra hjælp på plejecentrene.

Det er godt, for der kan bruges mange flere varme hænder, på vores plejecentre. Det er også en god ide, at beboerne selv kan bestemme, hvad de ønsker den ekstra tid og hjælp skal bruges til.

Bliver forslaget vedtaget, er det selvfølgelig Kolding Kommunes opgave i samarbejde med pårørende og personale, at søge for, at de der f.eks. på grund af demens ikke kan udtrykke deres ønske, også får stor glæde af den nye ordning.

Søren Rasmussen
Formand for Seniorudvalget
Dansk Folkeparti
Primulavej 7
Kolding