Af John Rasmussen, Folketingskandidat for Liberal Alliance

Pia Olsen Dyhr stiller i et debatindlæg af d. 18. november spørgsmålet “hvorfor skal børn vokse op i fattigdom”, men når man dykker ned i teksten, vil hun ikke selv vil være med til at løse problemet. Ifølge de tal Pia Olsen Dyhr har modtaget, så er der nu over 100.000 kontanthjælpsmodtagere, og på den baggrund konkluderes, at en mængde børn dermed tvinges til at vokse op i fattigdom.

Der kan selvfølgelig være mange grunde til at folk er på kontanthjælp. Lad os slå fast, at hvis man er for syg til nogensinde at komme i arbejde, så skal man ikke være på kontanthjælp men på førtidspension. Pia Olsen Dyhr skriver dernæst, at en af grundene til at resten af de 100.000 er på kontanthjælp, er fordi “det handler om at der er nok jobs at søge”, altså at der mangler job de kan tage.

Nuvel, lad os antage at den påstand er korrekt. Når man i samme indlæg giver udtryk for man ikke vil pille ved topskatten, skyder man sig selv i foden, da fjernelse af topskatten jf. beregninger, som Jyllands-posten bragte for omtrent to år siden, viser, at fjernelse af topskatten er et fint værktøj til jobskabelse. At fjerne topskatten er derfor på vores ønskeliste hos Liberal Alliance iblandt fjernelse af en masse andre skatter – netop fordi vi vil skabe vækst og jobs. Dertil kommer skattelettelser for de lavestlønnede, så det virkeligt batter noget at komme i arbejde.

Pia Olsen Dyhr og SF vil ikke støtte en regering, som ikke vil fjerne kontanthjælpsloftet. Hvis man fjerner kontanthjælpsloftet, er man med til at udviske den økonomiske forskel mellem kontanthjælp og mindsteløn – særligt hvis man heller ikke vil lette skatter – og det er helt klart den forkerte vej at gå. Godt nok skriver hun, at “kun” 600 mennesker er kommet videre i deres liv pga. loftet, men det er da også værd at tage med, i tilgift til at systemet er blevet mere rimeligt overfor de, der knokler i et arbejde. Så har det virket.

Lad os lige slå fast en gang til, at kontanthjælp ikke er en endestation, men en venteplads. Man skal videre. Om det er videre i arbejde eller videre på førtidspension, må man finde ud af, men at blive på kontanthjælp for evigt har aldrig været et mål. Derfor skal incitamentet til at komme ud af kontanthjælp også bevares.

skal køre indtil 6.december
Annonce